A továbbjutás valójában már Szegeden eldőlt, miután a Veszprém 13 góllal nyert, így az volt a kérdés, hogy kettős győzelemmel jut-e tovább a Bajnokok Ligájában.

A szegedi mészárlás után a Szegednek már csak az volt a tét, hogy mennyire tud méltóságteljesen búcsúzni a Bajnokok Ligájából. Mérsékelten sikerült, mivel

Veszprém a visszavágót is magabiztosan, 38–33-re nyerte, így kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában.

A bajnoki címvédő Szeged már a meccs elején létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, ez volt az egyetlen esélye. Ám ezzel a taktikai húzással is csak nyolc percig tudott vezetni (6–5). Ezt követően Rasmus Lauge Schmidt vezérletével pontosabbá, hatékonyabbá vált a Veszprém játéka, és a meccs negyedénél már 12–8-ra vezettek a hazaiak. Nedim Remili bokasérülés miatt kivált a játékból, nélküle csökkent a bakonyiak előnye, ami egy gól volt a szünetben (17–16).

A szegediek az első felvonás második felében egyre többet hibáztak, és bár a második félidő elején fordítottak (18–20), utána újra jöttek az eladott labdák. Ezt kihasználva a Veszprém sorozatban négyszer talált be, és a 47. percre eldöntötte a mérkőzést (29–23). Volt már nyolc találat is a különbség, amit a végére a csongrádiak ötre csökkentettek.

A csütörtöki visszavágón Rasmus Lauge Schmidt kilenc, Gasper Marguc hét gólt dobott a Veszprémben, a vendégeknél Imanol Garciandía tízszer talált be.

A Veszprém a negyeddöntőben a tavalyi BL-ezüstérmes Industria Kielcével találkozik, az első mérkőzést Veszprémben május 10-én vagy 11-én rendezik, a lengyelországi visszavágóra 17-én vagy 18-án kerül sor.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

  • Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 38–33

(MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

A WhoScored szerint Magyarország az utolsó helyen végez az Eb-csoportjában

További cikkeink a témában