A Veszprém új edzője nem gázol át hullákon csak azért, hogy győzzön
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Telekom Veszprémet és a magyar férfi kézilabda-válogatottat majd 2017 nyarától irányító Ljubomir Vranjes a Sport TV-nek adott exkluzív interjúban beszélt hitvallásáról, mentalitásáról.

Azt hiszem, igazán modern edző vagyok. Rengeteg fegyelmet követelek meg, bár ez talán nem is annyira modern, hanem régimódi. Ezzel egy időben a fegyelem által létrehozott térben szeretném, ha mindenki jól érezné magát. Mindenki élvezze, hogy kézilabdázhat. Emellett nagyon emberi és emberséges vagyok.

Ha valakinek gondja van, bármikor odajöhet hozzám, megbeszéljük az ügyet, és ha igazán nagy a baj, én biztosan nem kényszerítem rá az illetőt arra, hogy játsszon. Ha például családi probléma adódik, száz százalék, hogy a családjához küldöm a játékosomat, mert akkor az a feladata, hogy a szeretteit támogassa” – jellemezte saját magát és felfogását Ljubomir Vranjes, Flensburg jelenlegi edzője, aki nyártól Magyarországon dolgozik a Telekom Veszprém és a magyar férfi kézilabda-válogatott mellett.

Arról is beszélt, mi a legfontosabb tanács, amit a játékosainak adhat: „A kézilabdában és úgy a professzionális sportban egyáltalán elképesztő a nyomás, amit mindenki túl komolyan vesz.

Nem feltétlenül azonnal egy vereség után, de valamikor tudnod kell nevetni a kudarcaidon is. És tanulnod kell belőle, hogy legközelebb jobb légy.

A exkluzív interjút teljes egészében március 17-én, pénteken 20 órától láthatják a Sport1 Kezeket fel! című műsorában. A beszélgetés során választ ad arra is, hogyan bírja majd azt a nyomást, ami Veszprémben nehezedik majd rá, melyik labdarúgóedzőhöz hasonlítaná magát, és hogy mikor játszanak BL-meccset a nevével ellátott kézilabdával.

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.