Pisloghattak a West Ham United vezetői, amikor a Barcelona világrekordot jelentő összegért adta el Neymart a PSG-nek – merthogy azok ők is lehettek volna.

Meredek történettel állt elő a talkSPORT.com, amely visszatekintett az egyik legbizarrabb lehetséges átigazolásra: volt egy rövid időszak, amikor a West Ham United állt a sor élén a Neymarért folyó küzdelemben.

Mert bár számos topklub figyelte, a londoniak tették meg az első lépést az akkor még csak 18 éves Santos-támadóért, küldtek is egy 16 millió fontos ajánlatot.

Ám a brazil klub 28,4 milliót akart kapni, annyi volt a kivásárlási ára Neymarnak. Mivel ez még azelőtt volt, hogy Neymar robbantott volna, a 16 millió jó, mi több, merész ajánlat volt angol részről, közel harmincat nem akart lerakni a WHU.

Az ügyletet bonyolította az a tény is, hogy Neymar játékjogának csak 60 százalékát birtokolta a Santos (volt is ebből galiba később is), így a 40%-os befektetési csoport beleegyezése nélkül el sem fogadhatta volna az ajánlatot.

Persze Neymar oldaláról is voltak fenntartások, az apja – aki az ügynöke is – nem annyira preferálta a West Hamet, ő egy európai topklubnak szerette volna eladni fiát. De végül mindegy is volt, mivel a West Ham nem akarta kifizetni azt a plusz 12,4 millió fontot.

2010 nyarán végül Frédéric Piquionne és Victor Obinna érkezett a West Ham csatársorába.

Három évvel később pedig Neymar csatlakozott a Barcelonához nagyjából 88 millió euróért. (Meg amik később még kiderültek.) A többi már történelem.

Lazán kapcsolódik:

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában