Nem mindegy, hogy vérbeli befejező csatár, támadó vagy középpályás vagy, más a mozgás, mások a lábaid igényei. Na épp erre talált megoldást az adidas új kollekciója!

Ha valaha is fociztál bármilyen szinten, pontosan tudod, hogy az egyik legfontosabb, hogy a focicsukád igazán kényelmes legyen. Ma már nem kell beleállni a meleg vízzel teli lavórba, hogy a lábadra formáld a kőkemény (mű)bőr cipőt, a gyártók a kényelemre már rég odafigyelnek.

Viszont mivel a labdarúgás folyamatosan fejlődik, már nem elég, ha szimplán jó benne rohangálni és nem lesz tyúkszemed. Az adidasnál azt mondják, fontos a magabiztosság és a kényelem a pályán, arra viszont jóval kevesebb játékos figyel, hogy a posztjának megfelelő cipő kiválasztásával is javítsa hatékonyságát játék közben.

Az adidas Team Mode három új modelljét három különböző játékostípusra szabták, hogy megpróbálják maximalizálni a teljesítményt:

  • a középpályás játékot segítő PREDATOR18+,
  • a befejezőcsatárok lábára optimalizált X18+,
  • valamint a támadók kedvenceként ismert NEMEZIZ18+.

Középpályások figyelem: itt a PREDATOR18!

A Predatort biztosan nem kell bemutatni senkinek, ez a típus 1994 óta jelen van, aki járt már Nicoflex szaggal átitatott fociöltözőben, az találkozott vele. Már akkor is a fekete, a fehér és a piros szín jelentette a Predatort, és ezeket ötvözi a PREDATOR 18 modell is. Viszont az első példány még bőrből készült, ma viszont már a lábformához tökéletesen illeszkedő sockfit collar megoldással turbózták fel, a Primeknit felsőrészen alkalmazott controlskin réteg az optimális tapadásért felel, az anatomical upper technológia pedig a sarokrészt biztosítja a maximális stabilitás érdekében.

Odafigyeltek a maximális felületi ellenállásra és hasonló jóságokra is, de a Predator egy igazi focistának a stílust jelentette, és persze azt, hogy olyan csukában tekerheti be a szögletet, mint amilyenben Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane és David Beckham is. Mindenki Predatorban akart focizni, amihez erősen hozzájárultak az ilyen menő reklámok is:

Ma meg már a világbajnok Paul Pogba lábán látni a legújabb modellt, amelynek a talprészét a mesteri cselek és a kényelem jegyében fejlesztették, ezért nem maradhatott el a maximális energia-visszaadást biztosító BOOST™ párnázat sem.

Huszonpár éve nem volt boost meg optimális tapadás, de már akkor is mindenki Predatorban akart kifutni a szülők elé szombat délután. Ma meg már jóval kényelmesebben kocoghatsz benne a kezdőrúgáshoz, és a meccs után sem fáj a talpad és a lábfejed.

Csatár vagy? X18!

Persze hogy csatár vagy, minden kölyök gólokat akar rúgni, majd hason csúszva ünnepelni a suliból ismert csajok előtt, hogy aztán hétfőn kuncogva összesúgjanak a hátad mögött. Ehhez persze nem árt, ha olyan fürgén érsz a kapu elé, mint a Manchester City brazil centere, Gabriel Jesus. Mondjuk mi a serdülőben még Van Bastenek akartunk lenni, és akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy egy stoplis lehet fűző nélküli, de hát akkor még internet és Meki sem volt, nem csoda. Viszont a csatároknak kifejlesztett X18 ilyen – a felsőrésze rugalmas anyagú, a speedframe talprész és a minimalista 3D moulded heel pedig a stabilitás jegyében kerültek a modellbe.

Ez persze a serdülő kettőben cseperedő srácnak nem mond semmit, neki elég, ha menőn néz ki, és ezt tudja is. A szülők meg azt, hogy egy kényelmes csukában sprintelhet a kölyök. De még hogy! Az X18-ban játszó focisták gyorsaságát a modell ultravékony, szinte áttetsző skeletal weave anyaga és speedmesh borítása segítik. A Team Mode kollekció sziluettje neonsárga-fekete-kék színben kapható.

A NEMEZIZ18-ban támadhatsz a leghatékonyabban a pályán!

A képen Lionel Messi látható, a lábán pedig egy NEMEZIZ 18. Kell-e ennél több és jobb ajánló? A világ legjobb labdarúgója egy ilyen klasszikus kék-fehér színű NEMEZIZ 18 modellben hülyíti az ellenfél védőit, rugdossa a gólokat, adja a gólpasszokat. Egy igazán agilis támadó tehát ilyet hord, jó, ha tudod. Oké, még egy Nemeziztől sem leszel Messi, de önbizalmat adhat, és talán érzed te is, hogy nem riadhatsz vissza a pályán a lehetetlentől sem.

A modell tökéletesen illeszkedik a lábra és szinte a cipőbe szögezi azt, az agilityknit 2.0 felsőrész pedig puha és könnyed érzést biztosít. A kettős saroktámasza biztosítja a boka stabilitását, miközben segíti a játékosok gyors irányváltoztatását is. Messi mellett Álvaro Morata, Jesse Lingard és a Fradi válogatott szélső védője, Lovrencsics Gergő is a NEMEZIZ 18-ban nyomja.

A Team Mode kollekcióban helyet kapott még a 70-es évek ikonikus futballcipőjének 2018-as változata, a COPA18 is. Hogy mást ne mondjuk, az eredeti modell Diego Maradona és Franz Beckenbauer lábán is feltűnt, ez tényleg az egyik leghíresebb focicipő, mely most ezüst-kék-piros színváltozatban érkezik az üzletekbe.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés