26,5 év kontra 5,5 év. Röpködnek az eurómilliók.

Sir Alex Ferguson 1986 és 2013 között 38 trófeát nyert a Manchester Uniteddel, 13 Premier League-et, 5 FA-kupát és 2 Bajnokok Ligáját. Azóta David Moyes, Louis van Gaal és José Mourinho irányította, irányítja a vörös ördögöket, és ők együtt nyertek egy FA-kupát, egy Ligakupát, egy Community Shieldet és egy Európa-ligát. Mou jelenleg úgy áll, hogy bajnokságot biztosan nem nyernek, és a BL-hez is csoda kellene. Emellett még nézhetetlen a csapat focija is, de ez mellékszál.

Amiért itt vagyunk most: Sir Alex Ferguson a 26,5 év alatt 99 játékost igazolt, a többiek 5 év alatt 23-at.

De mennyiért?

Ebből Mourinho 466 milliót vállalt egyedül, Pogba 105, Lukaku 84,7 volt. SAF-nak Rio Ferdinand volt a leghúzósabb igazolása, 46 millióval lett akkor a világ legdrágább védője. Verónra 42,6 milliót költött.

A Ferguson után érkező trió negyedannyi játékost vett közel 230 millió euróval többért, ötödannyi idő alatt.

Azt tegyük gyorsan hozzá, hogy ez az összehasonlítás mindenképp torzít, elvégre volt azóta évről évre nőttek az árak, tavaly pedig teljesen megbolondult a piac Neymar miatt. Így aztán bőven áron felül érkezett egy Fred vagy egy Dalot. És még ott van az infláció is. Ettől még érzékelteti, hogy Mourinhóék meg sem közelítik Ferguson szintjét, semmilyen téren.

José Mourinho most a szurkolóknak üzente meg, mekkora edző (volt egykor)

Mourinho aztán igazán tudja, hogyan lopja be magát bárki szívébe.

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában