Egy gyönyörű ollózással a lengyel Marcin Oleksy nyerte az év legszebb góljáért járó trófeát.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) párizsi gáláján – a legjobb labdarúgó, Lionel Messi mellett – az amputált lábú Marcin Oleksynek volt a legnagyobb sikere. A lengyel focista nyerte ugyanis az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat.

Oleksy tavaly novemberben a mankójára támaszkodva ollózott a kapu bal alsó sarkába az amputált lábúak Warta Poznan–Stal Rzeszow bajnoki meccsén. Tényleg parádés gólt volt:

A tizenegy jelölt közül Oleksy mellett még a brazil Richarlison és a francia Dimitri Payet szerepelt a szűkített hármas listán.

„A futball családja segített a legnehezebb pillanatokban, hogy megmutassam: ilyen gólt tudok szerezni” – mondta a győztes, aki Alessandro Del Pierótól és Carli Lloydtól vette át az elismerést.

Oleksy hazája harmadosztályú bajnokságában focizott, ám 2010-ben a munkája közben, egy építkezésen elütötte egy autó, és olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy amputálni kellett azt egyik lábát.

Lionel Messi lett az év labdarúgója a FIFA-nál

Ezúttal egy olyan játékos kapta a díjat, aki nem szerepelt az Aranylabda jelöltjei között. Aztán nyert egy világbajnokságot.

(Fotó, forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés