A legtöbb magyar is az angoloknak drukkolt, mert a győzelmük nekünk továbbjutást ért volna, és ez nyilván erőt adott Vardyéknak. De annyit nem, hogy győzzenek, Szlovákia bekkelő taktikája volt a nyerő.

B-csoport

Minden csapat küzd még a továbbjutásért, Anglia 4 pontot szerzett, de az egy pontos oroszok is továbbmehetnek még. Wales és Szlovákia három ponttal várta az utolsó kört.

Roy Hodgson váratlant húzott, hiszen úgy rotálta meg a csapatát, hogy nem volt még zsebben a továbbjutás. Az angol kapitány a fél csapatot lekapta: a két szélső bekk mellett Rooney, Alli, Sterling és Kane is pihenőt kapott, ami picit azért meg is látszott a csapaton, mert ugyan fölényben volt Anglia, ám nem volt túl meggyőző. Azért az első félidőben így is akadt pár nagy helyzet, volt egy gyönyörű Liverpool-akció Lallana-lövéssel, meg egy hatalmas Vardy-ziccer.

A második félidő Clyne helyzetével indult, amit a kapus védett, de ott elmaradt egy tizenegyes is.

Miután a párhuzamos meccsen Wales simán vezetett, lépnie kellett az angoloknak, jött Rooney, majd Alli is, utóbbinak azonnal akadt egy ordító ziccere, ám az is fennakadt a szlovákokon, Skrtel hatalmasat mentett.

Nem lehetett panasz a meccsre, és az angolokra sem, ám egy dolog azért még jó lett volna: a gól. Szlovákiának megfelelt az iksz, mert azzal harmadikként továbbmehetnek, Anglia viszont első akart lenni. A szlovák kapitány sorra hozta be a magas védőket, betolták a buszt rendesen, hősiesen bekkeltek. Sajnos sikerrel.

UEFA EURO 2016 on Twitter

Ezzel nem jutott még tovább a magyar válogatott, Anglia igen, Szlovákia pedig története során először nem kapott gólt Eb-n/vb-n.

Szlovákia–Anglia 0–0 (0–0)

Szlovákia: Kozácík – Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan – Pecovsky, Kucka, Mak, Hamsík, Weiss – Nemec
Anglia: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (Rooney) – Lallana (Alli), Vardy, Sturridge (Kane)

Szerdán Portugália ellen játszunk, 8.00-s oddsért adják a magyar győzelmet. Naná, hogy megtesszük. És te?

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában