Profi pályafutása második veresége után pozitívan nyilatkozott a kétszeres nehézsúlyú világbajnok, nem akar pihenni, felhozó meccsen bokszolni, azonnali visszavágón szeretné kijavítani a hibáját.

Olekszandr Uszik kiválóan bokszolva kipontozta Anthony Joshuát szombaton, ezzel az ukrán a cirkálósúly után nehézsúlyban is felért a csúcsra, ő birtokolja a WBA, WBO, IBF és IBO öveit:

Új világbajnoka van a nehézsúlyú boksznak, legyőzték Joshuát

A WBA, WBO, IBF és IBO nehézsúlyú világbajnoki öveit tette kockára Anthony Joshua Oleszandr Uszik ellen. Az év egyik legjobb meccsét láthattuk, új bajnoka van a nehézsúlynak.

A meccs előtt és után sportszerűen viszonyult egymáshoz a két bokszoló. Joshua a vereségét követően gratulált ellenfelének, úgy fogalmazott, hogy egy nagyszerű este volt a bokszszeretők számára, örül, hogy részese lehetett.

Az eredménnyel természetesen nem elégedett, de fel sem merül számára, hogy ne éljen a szerződésébe foglalt azonnali visszavágó lehetőségével.

Joshua bajnokként megtehette, hogy a menedzsmentje olyan szerződéseket kössön a kihívóival, amely egy vereség esetén a visszavágó opcióját tartalmazza. Ez történt az Andy Ruiz Jr. elleni vereségét követően, akkor is rögtön élt a második meccs lehetőségével, és a visszavágón legyőzte Ruizt.

Joshua menedzsere, Eddie Hearn is azt mondta, a visszavágónak kell következnie. Szerinte Uszik kivételes bokszoló, ugyanakkor Anthony Joshua nem a megfelelő taktikát választotta, bokszolni akart egy nála technikásabb bunyóssal, ahelyett, hogy a fizikai előnyét próbálta volna kihasználni. Hearn szerint a visszavágóra 2022 elején kerülhet sor, a helyszín pedig valószínűleg ezúttal is Anglia lesz.

Az új bajnokot, Olekszandr Uszikot is megkérdezték egy interjúban, mit gondol arról, hogy a visszavágón Joshua képes lesz-e más taktikával bokszolni, erre egyszerűen csak annyit válaszolt, hogy:

Én is tudok más stílusban bokszolni, ha szükséges.

A 2000-es és 2010-es évek elején tapasztalt viszonylagos érdektelenség után most újra a bokszsport királykategóriája lett a nehézsúly. Az elmúlt években több kiváló meccset rendeztek, az élvonal viszonylag erős, nagy a versengés a legjobbak között. Másfél hét múlva jön Tyson Fury és Deontay Wilder trilógiájának a harmadik meccse, és többen elkezdtek már beszélni egy esetleges Uszik–Fury bunyóról is. Persze ez jelenleg viszonylag messze van, Furynak előbb Wildert kellene ismét megvernie, Uszik számára pedig következik majd az Anthony Joshua elleni második meccs.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés