Az Atalantának nem sikerült a bravúr, az első húsz percben két gólt kapott az Intertől, Conte csapata szerezte meg a Serie A második helyét.

Az már fordulókkal korábban eldőlt, hogy a Juventus idén is megnyeri a scudettót, a bajnoki hajrára már csak az maradt kérdéses, hogy a dobogós helyek miként alakulnak. Az utolsó fordulóra maradt egy igazi rangadó, a második Atalanta fogadta a harmadik Intert. Az Atalanta idén is a bajnokság meglepetéscsapata volt, végül 98 rúgott góllal és bronzéremmel zárta a szezont Gasperini csapata.

Azért csak bronzéremmel, mert az Intertől kikapott 2-0-ra a zárófordulóban a bergamói csapat. A milánóiak hamar lerendezték a meccset, az első percben D'Ambrosio, a huszadikban Ashely Young rúgott gólt, a továbbiakban nem változott az eredmény.

Összefoglaló:

A bajnokságot 83 ponttal nyerte a Juventus, az Inter 82 ponttal a második, az Atalanta 78-cal a harmadik helyen végzett. A negyedik a Lazio, az ötödik a Roma lett, majd a Milan és a Napoli következik.

36 góllal lett aranycipős a Lazio csatára

Ciro Immobile 36 góllal zárta az olasz bajnokságot, megnyerte az európai bajnokságokban szereplő legjobb góllövőnek járó Aranycipőt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Fél lábbal kint van az olimpián a női kézilabda-válogatott

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

További cikkeink a témában