Az Atlético Madrid három félidőn keresztül nem akart focizni, egy félidőnyi támadóbb játék pedig kevés volt a továbbjutáshoz. A Manchester City jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A manchesteri odavágón gyakorlatilag végig védekezett az Atlético Madrid, és úgy tűnt, hogy a spanyol csapatnak tökéletes eredmény az 1–0-ás City-győzelem. A visszavágó első félidejében sem változott ez, maximum annyi különbséggel, hogy olyan nagyon Guardiola csapata sem erőltette a támadásokat.

A második félidőre aztán taktikát váltott Simeone, mert azért a 135 perc alatt nulla kapura rúgás azt vetítette elő, hogy ilyen játékkal valószínűleg kiesik az Atlético. A matracosok nyomtak a szünet után, próbáltak egyenlíteni, de a gól végül nem jött. A legvégén a balhé azonban igen. Az Atlético focistái egyre keményebben, fizikálisabban léptek oda, míg a City játékosai egyre sérülékenyebbek lettek, egyre jobban húzták az időt.

A 89. percben aztán kialakult egy balhé is, Fodennel szemben szabálytalankodott Felipe, majd oda is rúgott az angolnak. Később érkezett Savic, aki egyszerűen megfogta és kihúzta a pályáról Fodent, aki taktikusan visszagurult a játéktérre, azért, hogy megálljon a meccs. Az ezt követő lökdösődésben mindkét oldalról többen részt vettek, Savic például meghúzta Grealish haját, az angollal az első meccsen is történt hasonló.

Savic és Grealish:

Savic grabs Grealish's hair from
soccer

Végül a játékvezető osztott-szorzott, konzultált a segítőivel, majd Felipét kiállította és Savicnak adott egy sárga lapot. A Cityből pedig Aké, Mahrez, Foden és Cancelo kapott sárgát az utolsó percekben.

Balhé és feszültség tehát volt, gól viszont nem, így összesítésben 1–0-ás végeredménnyel a Manchester City jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a másik madridi csapattal, a Reallal fog játszani.

A nap másik meccsén, Liverpoolban:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool