A vb egyik titkos esélyese volt Dánia, de az egyik legnagyobb csalódása lett. Ausztrália meglepetésre továbbjutott a csoportkörből.

A torna előtt a D-csoport erőviszonyai viszonylag jól kivehetőek voltak, azt gondoltuk, hogy a címvédő franciák mellett Dánia magabiztosan továbbjut. Két forduló után azonban csak egy pontjuk volt a tavalyi Eb-n elődöntős dánoknak, így az utolsó fordulóban mindenképp le kellett győzniük a hárompontos ausztrálokat. És közben figyelni a hatpontos franciák és szintén egypontos tunéziaiak meccsét.

Dániának nyernie kellett, és ennek megfelelően is kezdte a dán csapat a meccset, az első negyedóra viszonylag biztató játéka után azonban belaposodott a meccs, nem volt gól az első félidőben.

A szünet után sem pörögtek fel a dánok, az ausztráloknak meg tökéletes volt az egy pont, tudva hogy a másik meccsen sem volt gól az első 55 percben. Utána viszont Tunézia megszerezte a vezetést, így továbbjutásra állt, és így már sem Ausztráliának, sem Dániának nem volt jó az iksz.

Sokáig azonban nem volt döntetlen a meccs, a 60. percben egy dán szögletet követő kontra végén Mathew Leckie szerezte meg a vezetést Ausztráliának:

Az ausztrálok az élő tabellán ismét továbbjutásra álltak, míg a dánoknak már két gól kellett a továbbjutáshoz. Ennek a közelében sem voltak, nem változott már az eredmény.

A tavalyi Európa-bajnokság meglepetéscsapata, a dán válogatott Katarban is meglepetést okozott, de most negatívat. Egyetlen meccsüket sem nyerték meg a dánok, a csoport utolsó helyén végeztek, kiestek.

A négyest a címvédő Franciaország nyerte, míg Ausztrália óriási meglepetésre bejutott a 16 közé.

Foci-vb, D-csoport, 3. forduló

Ausztrália–Dánia 1–0

Tegnap történt a vb-n:

A vb tizedik napja: Katar történelmi búcsúja, a favoritok továbbjutása

Katar mindhárom csoportmeccsét elveszítette, a favoritok pedig továbbjutottak. Összefoglaljuk, mi történt a világbajnokság tizedik napján.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés