A Leicester City futballistája, Christian Fuchs saját e-sport csapatot indított, komoly tervei vannak, óriási jövőt lát a versenyszerű videojátékban.

Az osztrák játékos csapata, a NoFuchsGiven az előző hónapban részt vett a FIFA eClub World Cupon, ennek apropóján készített interjút a játékossal a fifa.com.

Fuchs – számos futballistához hasonlóan – imádja a fifát. Az e-sport akkor jött képbe nála, amikor a gyereke Twitchen több órán át nézett egy streamert, amire felfigyelt Fuchs is. Majd úgy döntött, belekóstol az e-sport világába, első aktív profi futballistaként megalapította saját e-sport egyesületét, amely a FIFA-ban próbál minél jobb eredményeket elérni.

Fuchs nem veszi félvállról az e-sportot, rögtön leigazolta a 2016-os FIFA-világbajok Mohamad Al-Bachát, a terve egy nemzetközi e-sport csapat létrehozása volt, így angol, dán, indiai és szingapúri játékos is szerepel a  NoFuchsGivenben.

Valószínűleg idegesebb vagyok, mint a játékosaim. Soha nem gondoltam, hogy akár napi nyolc órán át is a Twitchet fogom nézni.

Mondta az osztrák válogatott védő. Aki kiemelte, a játékosok személyiségét is fejleszteni akarják, ezért például felhívják a figyelmüket a felelősségteles közösségi média-használatra.

Terveik egyike a fiatal tehetségek felkutatása, és abban is úttörő a Leicester játékosa, hogy a NoFuchsGiven az első olyan e-sportcsapat, amelynek igazolt női FIFA-játékosa van.

A  FIFA eClub World Cupról itt írtunk:

És ezt olvastad már?
Egy hét alatt 19 (!) bajnoki gólt rúgott a Fulham