A csoportkör utolsó napjának utolsó meccsén az a helyzet állt elő, amitől a leginkább tartott mindenki: nemcsak hogy taktikázás lesz, hanem a két továbbjutó csapat közül egyiknek sem jó, ha nyer.

Anglia–Belgium

G-csoport, 3. forduló; 20.00, M4

Az a kellemetlen helyzet van, hogy a nyolcaddöntőben ugyan majdnem mindegy, hogy Szenegál, Japán vagy Kolumbia – persze utóbbit nyilván jó lenne elkerülni –, de maga az ág méregerős. Mármint annak, aki nyeri a csoportot.

A csoportelső a brazil, argentin, francia, portugál ágra kerül, ahonnan igen nehéz lenne döntőbe kerülni, míg a második helyezett a spanyol, horvát, svéd, svájci európai vonalon mehet tovább. Ott csak Spanyolország az igazán erős. Egy belga második hely esetén sokat tennénk egy spanyol–belga elődöntőre. Anglia senki ellen sem esélyes igazán.

Ebből persze kiderült, hogy mi a belgákat tartjuk erősebbnek, alapesetben nyernének is, de ha kicsit dörzsöltebb Martínez mester, mint amilyen kollégája volt az Eb-n, akkor elalibizi a meccset. A belga tipp ez a kezdőre, vagyis Alderweirelden kívül mindenkit lecserél.

Kristof Terreur 📰 on Twitter

Changes. This is how Belgium might line-up tonight against England. #bel #eng #worldcup

Southgate nyerni akar:

„Minden meccset meg akarunk nyerni. Nem tudom elképzelni, hogyan tudunk úgy elkezdeni egy mérkőzést, hogy nem akarunk jól játszani és győzni. Veszélyes terep lenne, ha azon gondolkodnánk, hogy melyik ágra kerülhetünk.”

Angliából viszont olyan hírek jönnek, hogy tartalékolni kellene, merthogy az angol és a belga válogatott 6-6 pontos, és emellett az összes mutatóban azonos eredményt értek el: ugyanannyi gólt lőttek, ugyanannyit kaptak. És aki jobb lesz, az mehet a brazilok kezébe. Szóval elképzelhető, hogy a sorsra, például a sárga lapokra, vagy a sorsolásra bízzák magukat. Keménykedés lesz, gól nem.

Tipp: döntetlen; odds: 2,90 – Fogadok 

Szenegál–Kolumbia

H-csoport, 3. forduló; 16.00, M4

Csoportdöntő lehetne, ha Japán nem megy ilyen nagyot. Így viszont ki-ki meccsen egymást szórják ki. Kolumbia formája felfelé ível, a kerete is erősebb, rájuk fogadunk.

Tipp: vendég; odds: 1,73 – Fogadok 

Szelvény

  • Anglia–Belgium döntetlen
  • Szenegál–Kolumbia vendég
  • Tét: 1000 Ft
  • Odds: 5,02
  • Várható nyeremény: 5020 Ft

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az 90. percben hagyta ki a vb egyik legnagyobb és legfontosabb ziccerét Lukaku