Talán nem túlzás azt állítani, hogy Raphinha lassan kezdi kinőni a Leeds United csapatát, menedzsere szerint hamarosan szintet lép a brazil szélső, kérők akadnak bőven, az egyik a Liverpool.

A 24 éves futballista ma hajnalban két gólt rúgott az Uruguay elleni vb-selejtezős meccsen, a mostani válogatott szünetben debütált a brazil nemzeti csapatban, három meccsen két gólja és két gólpassza van. Nem véletlenül érkezett a meghívó a szövetségtől, Raphinha már az előző szezonban is jól teljesített, idén viszont úgy tűnik, hogy szintet lépett, hét bajnoki meccsen már három gólja van a Leedsben.

Ügynöke, a Barcelona és a Chelsea korábbi középpályása, Deco a Globo Esportenek nyilatkozott, a következőt mondta:

A Premier League egyik fontos játékosává nőtte ki magát, a klubok már ismerik. Fiatal, sok kihívás van előtte, és nem titok, hogy több klub érdeklődését is felkeltette a játékával, ezek egyike a Liverpool. A Poolnál kedvelik a játékát, voltak megkeresések, de egyelőre semmi hivatalos. A Leeds legalább még egy szezonra meg akarja tartani.

Raphinha 19 évesen került Európába, sok brazil játékos által ismert utat járt be, előbb Portugáliába szerződött, a Guimares második számú csapatában, majd az elsőben játszott, ezt követően jött a szintlépés, a Sportinghoz igazolt. Egy szezon után Franciaországba, a Rennes csapatához szerződött, a tavalyi idén előtt vette meg a Leeds 18,6 millió euróért. A gyors, kreatív és jól cselező szélső az első idényében a Premier League-ben 30 meccsen hat gólig és kilenc gólpasszig jutott. Piaci értéke a Transfermarkt szerint 32 millió euró, de vélhetően ennyiért nem fogja elengedni a Leeds, sem a Liverpoolhoz, sem pedig más csapathoz.

Liverpollal kapcsolatban ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mi történt a Barcelonával a BL-ben? Semmi, csak szembejött a valóság
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!