Az egykori teniszedzőt 2021-ben 18 év börtönre ítélték, de Angelique Cauchy csak most mesélte el, vele mi történt.

Az egykori francia teniszező, jelenleg 36 éves Cauchy részletes vallomást tett a borzalmakról, amit edzője, Andrew Geddes követett el vele szemben.

Az év elején indult vizsgálat ennek a beteg ügynek a kivizsgálására, ahol többször is megerőszakoltak kiskorúakat. Kezdetben „elszigetelt viselkedésnek” nevezték, de aztán szembe jött a valóság.

Az edzőm, Andrew Geddes két év alatt több mint 400-szor erőszakolt meg. Verbális erőszakkal indult, majd fizikai lett.

Megpróbáltam védekezni, kértem, hogy hagyja abba, nap mint nap elmondtam neki: »Ne érints meg, ez nem helyes. Nem akarom.« De ő cinikusan így válaszolt: »Ne aggódj, ez nagyon gyakran előfordul edzők és fiatal tanítványok között« vallotta Cauchy.

Andrew Geddes

De ez csak a kezdet volt, a borzalmak bőven nem értek itt véget, egy 15 napos edzőtáborban például Angelique-et minden nap utasította Geddes, hogy menjen a szobájába, és amikor nem tette, akkor ő ment a lányhoz:

naponta háromszor erőszakolta meg.

Geddes odáig ment, hogy azt mondta neki, hogy AIDS-fertőzött.

13 és 18 éves korom között abban a hitben éltem, hogy én is AIDS-es vagyok

mesélte a nő, aki csak akkor nyugodott meg, amikor egy szűrés után kiderült, sohasem volt fertőzött.

Cauchy állítja, hogy a teniszklub elnöke tudott Geddes rémes tetteiről, de nem lépett semmit. Amikor mások hozzá fordultak, azzal védekezett: az edző címeket hoz a klubnak.

Bár Geddest 2021-ben négy, 12 és 17 év közötti lány megerőszakolásáért és szexuális zaklatásáért 18 év börtönre ítélték, azonban Cauchy csak idén júliusban jelentette be az esetet. Angelique a második helyen állt a junior teniszezők rangsorában, amikor elkezdődtek a zaklatások.

A vallomásra egy tavaly júliusban megnyitott parlamenti vizsgálóbizottság keretében került sor, amelynek célja, hogy beazonosítsa a sportszövetségek és a sportvilág irányító testületeinek működési kudarcait. A vizsgálóbizottság eredményét a tervek szerint 2023. december közepén hozzák nyilvánosságra.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ez is érdekelhet:

„Apám rendszeresen kiverte belőlem a szart is, ököllel ütött, fojtogatott”

Felnőtt-tartalom, fájdalmas részletekkel egy frusztrált apa módszereiről, és egy tehetetlen, bántalmazott gyermek küzdelméről.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában