Mark Clattenburg, angol FIFA-játékvezető BL- és Eb-döntőt is fújt, néhány éve még ő volt a csúcsbíró. Most érdekes vallomást tett.

2016-ban a totális csúcson volt a 45 éves spori, ekkor fújta a fenti két döntőt, aztán kissé váratlanul elment a Közel-Keletre, majd Kínába sok pénzt keresni. Most azonban visszaemlékszik, mégpedig Lionel Messire.

„Amikor először vezettem olyan meccsen, amelyen Leo Messi is játszott, hirtelen sokkolódtam. Ez a Barcelona és a PSG meccse volt, és tényleg testközelből is láthattam őt: »Úristen, ez hihetetlen!« – gondoltam.

Amikor meccset vezetsz, a labdák kell tartanod a fókuszt, ám Messi miatt meg kellett változtatnom a játékvezetési szisztémámat. Annyira gyors és mozgékony, hogy mindenféle módon megpróbálták megakadályozni a játékban: vagy felrúgták, vagy a mezénél fogva visszarántották, ha tudták.

Messi soha nem panaszkodott nekem, egyetlen szabálytalanság után sem. Más játékosoknál mindig azt tapasztaltam, hogy egy-egy fault után jönnek és reklamálnak. Ő egyetlen alkalommal sem tett ilyet, csak megpróbálta megjátszani a labdát. Ez a mentalitása különösen lenyűgöző volt.”

Azt is elmondta, hogy mindegyik kollégája abban reménykedik, hogy egyszer vezethet egy meccset, ahol Messi játszik, mert ez totális élvezet,

„Tudod előre, hogy az a 90 perc igazán különleges lesz.”

BarçaTimes on Twitter

🔊Mark: "I cautioned him in that first game against PSG for standing on an opponent's foot, but he never complained or said anything. He never engaged at all.That was just him." Insane 😍!! Isn't it??

Messit választotta meg az elmúlt 25 év legjobb focistájának az angol magazin

A FourFourTwo állított össze egy listát, talán azért, ha már most zajló fociról nem tudnak írni, legalább generáljanak némi vitát.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk