Nem az az ember, akinek a nyilvánosság nagy része gondolja, mondta Éder, de az nem mesélte el, pontosan milyen is.

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében győztes gólt szerző Éder szerint Cristiano Ronaldo, a részben budapesti rendezésű Eb-re készülő portugál válogatott csapatkapitánya nem az az ember, akinek a nyilvánosság nagy része gondolja – írja az MTI.

„Az embereknek van egy képe Ronaldóról, ami nem tükrözi a valóságot”

– nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak a 33 éves futballista, akinek jelenleg nincs csapata, és nem is tagja a már Budapesten készülő, címvédő együttesnek.

„Ha egy játékos koncentrált és célokat tűz ki maga elé, az teljesen normális. Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogyan viselkednék, ha én lennék a világ egyik legjobbja, és minden nyomás az én vállamra nehezedne”

– mondta Éder, aki szerint az embereknek meg kell érteniük, hogy mindez nem olyan könnyű feladat.

A 35-szörös válogatott csatár úgy véli, az ötszörös aranylabdás Ronaldo az elmúlt években bizonyította, hogy nagyon jó csapatjátékos.

„Meglepett és kiemelkedő volt az a beszéd, amit a 2016-os döntő után tartott az öltözőben. Azt mondta, hogy az a trófea a legfontosabb neki mind közül, pedig addigra már annyi mindent megnyert, hogy összeszámolni is nehéz lett volna”

A portugál válogatott jövő kedden a magyarok ellen kezdi meg a szereplését az Eb-n a Puskásban, négy nappal később pedig Münchenben a németek vendége lesz, majd június 23-án – szintén Budapesten – a világbajnok franciákkal találkozik.

(MTI; fotó: Jean Catuffe/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Négyet rúgott a Fradi az ír bajnoknak