Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kamaru Usman kiütötte Colby Covingtont.

A váltósúlyú Colby Covington egyértelműen az MMA legutáltabb alakja, az elmúlt néhány évben a trash talk legagresszívebb formáját művelte, gyakorlatilag majdnem mindenkit magára haragított a folyamatos dumálása miatt. A UFC kábé egész mezőnyét ócsárolta, ahogy az elnök Dana White-ot is. Azt viszont nem lehetett vitatni, hogy remek harcos Covington, aki most megkapta az esélyt a bajnok Kamaru Usman ellen.

Mindkét bunyós elit birkózó és kivételes állóképességű, így a stílusok szempontjából is roppant érdekes volt a UFC 245 főmeccse – és persze ehhez hozzájött a trash talk. Covington Usman származásával gúnyolódott (finoman fogalmazva), megvádolta, hogy doppingol, így nem volt meglepetés, hogy a meccs előtt nem pacsiztak.

A bunyó nem okozott csalódást, roppant szoros és magas iramú volt. Covington dolgozott talán többet, de Usman vitt be hangsúlyosabb ütéseket. Négy menet után egy pontozónál a bajnok, a másiknál a kihívó vezetett, a harmadik döntetlenre pontozta addig a meccset. Vagyis az ötödik menet döntött, és végül nem pontozással ért véget a meccs, Usman kétszer is leütötte Covingtont, majd a földön befejezte a bunyót. Így első alkalommal védte meg a váltósúlyú vb-övét:

Szintén ezen a gálán történt:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.