Mozgalmas sportév volt 2016, így nem meglepő, hogy született néhány legendás nyilatkozat. Szubjektív, de erős összeállítás következik.

Kenderesi Sajtburesz Tamás

Kötelező Kenderesi Tamással indítani ezt a listát. Aki 200 pillangón olimpiai bronzérmes lett, majd jött az év legnépszerűbb (magyar) sportnyilatkozata.

Fantasztikus volt. Nagyon meglepődtem, hogy sikerült érmet szereznem, hihetetlenül boldog vagyok. Az utolsó öt méter eléggé csípett, ott már gondolkodtam, hogy mit kellene csinálni. Azt hiszem, a szívem vitt be. Elfáradtam, rám férne egy-két sajtburesz.

Zlatan Ibrahimovic az utolsó párizsi meccse előtt

Oké, ez nem klasszikus interjú, de 2016-ban már Twitter-bejegyzések is felkerülhetnek egy ilyen listára. A mindig szerény Zlatan azt írta az utolsó PSG-s meccse előtt, hogy királyként érkezett Párizsba, legendaként távozik.
Zlatan Ibrahimović on Twitter

LeBron James az NBA-döntő után

Cleveland városa 52 év után nyert major sportban bajnokságot. James emberfelettit játszott a döntőben, a Warriors már 3–1-re vezetett, de a Cavs zsinórban három meccset nyert, így bajnok lett. A finálé után Jamesből kijött az összes érzelem: elmondta, hogy mindent kitett a pályára, a városnak ajánlja a bajnoki címet. Előtte meg Irvinggel összeborulva zokogott. Libabőr:

Conor McGregor 1

A világ legnépszerűbb ketrecharcosa a nyilatkozatok terén is nagyot ment idén. A Diaz elleni visszavágó után mondta, hogy „Meglepetés, meglepetés köcsögök! A király visszatért!”

(Később elárulta, már hónapokkal korábban eldöntötte, ezt fogja mondani – ez is bizonyítja, mennyire tisztában van azzal, hogy a show kiemelt fontosságú a UFC-ben.)

Az edző, aki tökéletesen megmagyarázta a vereséget

Mihók Attila, a Dunaújváros női vízilabdacsapatának vezetőedzője nem a legnagyobb név a listán, de már hónapokkal ezelőtt éreztük, nem csak beszél, mond is valamit, és helye lesz itt. Mert ennél tökéletesebb magyarázatot a vereségre nehéz megfogalmazni:

„Nem készültünk sokat erre a meccsre [...] Ez most egy ilyen időszak, ezzel együtt a győzelem reményében érkeztünk ide. Ez hamar kiderült, hogy nem sikerülhet, egyrészt az eredmény alakulása miatt...”

Crouch trollkodása Cé Ronaldo forró fotóján

Ez sem klasszikus nyilatkozat, de nagyon erős cucc. Cristiano Ronaldo Twitterre néha feldob egy-egy nehezen feldolgozható képet. Pl. ilyet:
Cristiano Ronaldo on Twitter

Erre jött Crouch válasza, aki arra kérte a követőit, hogy osszák meg, lájkolják a bejegyzését, ha róla is akarnak hasonló fotót. Sajnos a kép még nem készült el, de a tweet attól bomba:
Peter Crouch on Twitter

Conor McGregor 2

Az ír novemberben történelmet írt azzal, hogy egyszerre két súlycsoportnak is bajnoka lett. Aztán az Alvarez-meccs után hisztizett egy sort, hogy hol van a második öv, majd megragadta a lehetőséget, és nem kért bocsánatot kért a tőle megszokott stílusban.

Pintér Attila sírva köszöni meg, hogy bíztak benne

Pintér Attila csak olyat mond, aminek súlya van. Így elég komoly dilemma volt, hogy melyik idei performansza kerüljön fel a listára. A futottak még kategóriában volt az, amikor kecsesen beleszaladt az öndicséretbe; és az, amikor megfogalmazta a törvényt, hogy neki senki ne grimaszoljon; na meg az, amikor beleszállt valakibe, akit nem nevezett meg.

Nálunk viszont a tiszta érzelem a nyerő, elsőnek:

Pintér Attila, az Eb-hős

De nem maradhat ki az év legkomolyabb Pintér-nyilatkozata sem, hiszen az év legfontosabb eseménye labdarúgás szempontból az Európa-bajnokság volt, márpedig oda miatta jutott ki a válogatott. Nehéz volt felfogni, miről beszél, de addig nézegettük, amíg fel nem fogtuk. Tedd ezt te is, ezért csináltunk egy végtelenített verziót:

A teljes interjú minden másodperce arany, ahogy azt tőle megszoktuk.

Szilágyi Liliána Rióban vívta ki a szabadságát

Mindenképp az év egyik legsúlyosabb magyar vonatkozású nyilatkozatát Szilágyi Liliána adta. Az olimpia legzavarbaejtőbb megszólalása volt az a performansz, amit a 19 éves úszónő előadott az M4 kamerája előtt a nem túl sikeres 200 méter pillangó után, és amiből keveset lehetett érteni. Drámai érzelmek, sírás, düh, vádaskodás, öndicséret, zavartság, minden volt.

Megköszönném a barátaimnak, akik hittek bennem. »Ez így kicseszett jó, gyerekek, tényleg! Nagyon boldog vagyok, mert az az út, amit együtt végigjártunk… nagyon jól tudjátok, min mentem keresztül«.

Tudok sírni, ez fél éve még nem ment… Most két hétig csak sírok majd.

„Összességében tényleg köszönöm, hogy itt lehettem, és nagyon boldog vagyok, mert szabad vagyok! Kivívtam a szabadságom, és én vagyok Szilágyi Liliána, olimpiai hatodik helyezett – na jó, középfutamban, de nem baj, mindenki tehet egy szívességet, és folytatom a munkát, jövőre a budapesti világbajnokságon meglátjuk, mi lesz, mert most már egy kicsit tényleg elegem van ebből.”

Guardiola fasza reakciója

A végére egy könnyed humor, bár nyilván Pep mester nem találta ennyire viccesnek a kérdést, amit akkor tettek fel neki, amikor a Bournemouth ellen 4–0-ra nyert a Man. City, és ekkor – szeptemberben – a City minden fronton átgázolt mindenkin, nyolcból nyolc meccset nyert meg.

Ezt kérdezték tőle:

Mindig is a tökéletességre törekszik. Az a célja, hogy megnyerjen minden versenysorozatot, meglegyen a négy trófea?

A válasza tökéletes:

"What the fuck...!?" Vagyis "Mi a fasz...?!"

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Meccsnyilat hibázva, döntőleges fináléban kapott ki a dartsvilágbajnok

Ide-oda vonszolták a társai a sérült brazil futballistát

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés