Meglepő hír volt, hogy a DVSC vezetése Huszti Szabolcsot nevezte ki az első csapat vezetőedzőjének. Az már kevésbé meglepő, hogy az MLSZ engedékeny volt a korábbi Fehérvár-labdarúgóval.

A Debrecen menesztette az élő legendát, Kondás Elemért, és a helyére a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor párost nevezte ki. Csakhogy

Az NB II-es bajnokságban A- vagy pro licences végzettség kell ahhoz, hogy valakit vezetőedzőként írhassanak be a jegyőzkönyvbe. Husztinak viszont csak C-licences edzői képesítése van, vagyis hivatalosan nem lehet vezetőedző. Mondjuk Toldi Gábornak van pro licences papírja.

A Debrecen kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a 37 éves, semmilyen edzői múlttal nem rendelkező Huszti esetében tegyen kivételt. A szövetség engedélyt is adott, így Huszti átmenetileg vezetőedzőként szerepelhet a bajnoki mérkőzéseken.

Az MLSZ figyelemmel a Covid-járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig (UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz) engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB II-es sportszervezetnél az A-licences előírással érintett beosztás betöltését.

Husztiék egyébként fél plusz két évre írtak alá.

A Fradi-vezető szerint Huszti gazdag, öreg és hálátlan

Huszti Szabolcs menedzsere vállalhatatlan összeget mondott a Fradinak.

És ezt olvastad már?
Atlético-elnök: A Real Madridot évtizedek óta rendszerszinten segíti a játékvezetés
További cikkeink a témában