A Nemzeti Sport Christoph Freunddal készített interjút, a sportigazgató pedig részletesen kielemezte a magyar középpályást.

A Salzburg kiváló őszön van túl, a Bajnokok Ligája csoportkörében a harmadik helyen végeztek, amiről egy ki-ki meccs döntött a címvédő Liverpool ellen. Így a tavasszal az Európa-liga kieséses szakaszában folytatják. Ebben a menetelésben pedig Szoboszlai Dominik is szerepet játszott, a fiatal magyar középpályásról az osztrákok sportigazgatóját, Christoph Freundot kérdezték.

„Dominik most a legjobb helyen van Salzburgban, a tavasszal is számítunk rá.

Nagyon erős egyéniség, aki az évek során megtanult keményen dolgozni azért, hogy egyre előrébb jusson. Nagy ugrást jelentett neki a mostani esztendő, az első csapat mellett a magyar válogatottban is kezdőjátékossá vált, a személyisége most formálódik, szépen lépeget előre.”

Természetesen szóba került az is, hogy Dominik talán kicsit elszállt attól, hogy hirtelen ekkora lett a felhajtás körülötte, a szakember óvatosan kitért a válasz alól. Szerinte Dominik elég határozott személyiség, nagy önbizalommal, és az ősszel minden felgyorsult körülötte. Úgy gondolja, hogy Jesse Marsch, az RB edzője talán helyesen döntött, hogy a Napoli ellen a kispadra ültette, Dominiknak szüksége volt arra, hogy fújjon egyet, és lenyugodjanak körülötte a kedélyek.

„Összességben viszont profi labdarúgóról beszélünk, aki a megfelelő ütemben fejlődik.”

Az is felmerült, hogy Szoboszlai kritikusai elsősorban azt kifogásolják, hogy a fiatal magyar futósebessége és dinamikája nem elég a mai futballhoz.

„Ezzel nem értek egyet. Nem ő a leggyorsabb a keretben, de semmi probléma a sebességével. Tisztázzuk, Dominik nem szélső. Ő a pálya közepén a leghasznosabb, ott viszont középső- és támadó középpályást is játszhat, mert mindkét poszton megállja a helyét.

Technikailag rendkívül képzett, a játékintelligenciája kimagasló, a rúgótechnikája szintén.

Inkább erről kellene beszélni!”

Itt a teljes interjú.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Meglepődsz, melyik játékosnak van a második legtöbb fejesgólja a 21. században