Már februárban eldőlt, hogy Barcelona megtalálta a "szegény ember Xaviját", de csak 2019 januárban érkezett volna – de inkább megsürgették.

A Barcelona első nyári igazolása végül nem a francia bekk, Lenglet lett, hanem a 21 éves brazil irányító, Arthur. Annyira kellett középpályás Iniesta visszavonulása, Alena sérülése és Paulinho távozása miatt, hogy rádobtak pár milliót inkább.

Arthur Melo 2024-ig ír alá és 400 millió euró lesz a kivásárlási ára.

👋 Bem-vindo @arthurhmelo! 👋 ¡Bienvenido! Welcome! Benvingut! ⚽ #EnjoyArthur 🔵🔴 #EnjoyBarça

FC Barcelona (@fcbarcelona) által megosztott bejegyzés,

A Gremio 31 millió eurót kap érte, ami 9 millió euróval növekedhet a jövőben. Arthur még nem lépett pályára a felnőtt válogatottban, de kétszer már ott volt a keretben. Klasszikus mélységi irányító, Xavi utódját látják benne, és nem csak a méretei miatt. Arthur a Libertadores-kupa-győztes Gremio egyik legjobbja volt, de a vb-keretbe nem fért be.

Hogy egész pontosan hol fog játszani Arthur, nem tudni, merthogy egyelőre az is rejtély, milyen felállásra áll át Valverde. Az előző szezonban erőltetett, vagy inkább kényszerűen alkalmazott 4-4-2 nem Barcelona kompatibilis, és mivel Busquets, Messi és Suárez helye betonbiztos, és mindhárman középen játszanak, a 4-2-3-1 tűnik reálisnak.

Akárhogy is, a brazilnak minden bizonnyal Rakiticet (és a feljebb tolt Sergi Robertót) kellene kiszorítania, ami minimum nehéz lesz. Persze nem kizárt, hogy a csúcs-Barcát akarják összerakni más szereplőkkel, márpedig abban ugye a középpályán egy mélységi irányítóval, egy szűrővel és egy zseniális támadó középpályással játszottak: a legendás Xavi, Busquets, Iniesta trió lehetne most egy Arthur, Busquets, Coutinho hármas. Mondjuk úgy, hogy azt a legendás csapatot azért nehéz lesz rekonstruálni.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon