Korlátozásokat tervez bevezetni a kínai kormány, mert kissé elszaladt a ló az átigazolási díjjakkal és a játékosok fizetésével. Carlos Tévez szerződtetése volt az utolsó csepp a pohárban.

Egészen döbbenetes dolog zajlik Kínában, elképesztő pénzekért szerződtetnek kiégett játékosokat és a karrier helyett inkább a lóvét választó sztárfocistákat: Alex Teixeia, Ezequiel Lavezzi, Jackson Martínez, Hulk, Ramires, a legújabb pedig GUZMICS RICHÁRD, Axel Witsel, Carlos Tévez és Oscar, de a Sky Sports szerint John Obi Mikel is odatart. Ha tényleg ezt akarja, menjen, amíg még megteheti.

A kínai kormány ugyanis korlátozásokat szeretne bevezetni, hogy ne lehessen eszement átigazolási összeget fizetni a kluboknak, és a játékosok értelmetlenül magas fizetését is szeretnék csökkenteni.

Carlos Tévez igazolása verte ki a biztosítékot

Az argentin csatár heti 615 ezer fontos (közel 220 millió forintos) fizetést kap a Sanghaj Senhuától, amiért otthagyta a Boca Juniorst. Ez kurva sok, közel két és félszer több, mint a 2016-ban legjobban kereső PL-játékosának bére: Wayne Rooney heti 260 ezer fontot kap a Manchester Unitedtől.

Nem is csoda, hogy ez a terv, hiszen a legutóbbi átigazolási időszakokban a kínai csapatok több pénzt költöttek, mint a Premier League klubjai. Ugye azért érzed a különbséget a két bajnokság között?!

A kérdés az, mi van akkor, ha a kínai klubok nem tudnak elég pénzt fizetni a pénzéhes játékosokért, akiknek már olyan csábító fizetést sem tudnak adni? Egyszerű, nem igazolnak Ázsiába, végül is az Egyesült Államok sem annyira rossz hely...

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

További cikkeink a témában