Földindulásszerű középhátvéd-mozgások indultak be az átigazolási piacon, mégpedig annak is a csúcsán.

Nehéz meghatározni, honnan indult el ez a lavinaszerű mozgás, de egyre több klubot érint, és egyre nagyobb nevek röpködnek. Talán a Chelsea az egész origója, merthogy ott lejárt a szerződése több középhátvédnek is, aki stabil kezdő volt, távozott Antonio Rüdiger a Real Madridhoz, Andreas Christensen pedig a Barcelonához.

De ezzel párhuzamosan a Barca is okozója volt a földindulásnak, mert ők meg stabilizálni akarják a védelmüket, így lecsaptak a szabaddá váló Christensenre, de még egy klasszis bekket szerezni akarnak, aki minden bizonnyal Jules Koundé lesz.

A Bayern Münchennek szintén gondjai vannak hátul, legalábbis az ő szintjén, így a bajorok is éhesek egy klasszisra, mivel lemaradtak a Dortmundhoz szerződő Nico Schlotterbeckről. Így aztán a Bayern most bejelentkezett Matthijs de Ligtért, aki eddig mozdíthatatlannak volt kikiáltva a Juventusnál, ám a hírek szerint egyre közelebb van a megegyezés a két klub között. Főleg, hogy a holland már a bajorok kezébe csapott, és kijelentette, ha menni kell, akkor csakis a Bayernhez ír alá.

A Juventus Kalidou Koulibalyval szerette volna volna pótolni De Ligtet, azonban a Napoli kijelentette, nem adja el konkurens csapatnak a kiváló szenegálit. Itt jött a képbe a Chelsea, akire De Ligt és Koundé is nemet mondott, így gyorsan Koulibaly és a Napoli felé fordultak, mi több, már szinte dűlőre is jutottak David Ornstein szerint.

A Chelsea ezzel még nem végzett, mert Nathan Akét is le akarja igazolni a Manchester Citytől, amely majd valakit hoz a helyére, a hírek szerint Joško Gvardiolt.

Ez még nem minden, merthogy nemcsak a Juve, hanem az Inter is elveszíti a hátvédsor legfontosabb játékosát, szinte biztos, hogy Milan Škriniar napokon belül a PSG játékosa lesz. A milánóiak Bremert nézték ki a helyére, azonban azt egyelőre nem látni, kit igazol a Juventus De Ligt pótlására.

Ekkora topvédőkeringőt rég lehetett látni, ha egyáltalán volt ilyen valaha.

(Fotó: Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában