Biztosra mondhatjuk, hogy ennyi volt a belga Aranygenerációnak.

Bár önmagában az Aranygeneráció név is kissé sántít, mert bár ritka tehetséges csapat jött össze a belgáknál, a világon semmit se nyertek. Tehát maximum bronzgeneráció (2018-as vb), de ne lovagoljunk a szavakon, megtették ezt a belga válogatott tagjai. Úgy egymásnak este, hogy ebből már nemigen lesz visszaút.

A Marokkó elleni kínos 2–0-s vereség volt a gyújtópont, ami annyira sokkolta a belgákat, hogy ki is robbantott egy belső harcot. A meccs után ugyanis Jan Vertonghen a belga RTL Sport ezt mondta:

„A támadó harmadunk semmit sem mutatott a pályán. Sok minden jár most a fejemben, de jobb, ha ezeket nem foglalom szavakba a kamerák előtt. Gyengék voltunk, ez nem elég. Elöl szinte semmi sem csináltunk. Talán azért nem sikerül helyzetbe kerülnünk, mert a támadóink túl öregek.”

Az előzmény pedig az volt, ami tulajdonképpen az egész vitát megágyazta, hogy Kevin De Bruyne a napokban azt találta mondani, hogy nem lát esélyt a világbajnoki címre, mivel Belgium kerete túl öreg, a csapatkapitány Eden Hazard pedig konkretizált is a marokkói meccs előtt: „A védőink nem a leggyorsabbak, és ezt ők is tudják.

Ez egyértelműen a vég kezdete. Egy horvátok elleni vereség pedig a kiesést és ennek a keretnek a totális végét jelentené.

Az előző meccsén csak szenvedett a vb-bronzérmes Belgium, most már ki is kapott

Itt a katari világbajnokság újabb meglepetése, Marokkó legyőzte Belgiumot.

(via goal.com; fotó: Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

Tizenhatoson kívüli kezezésért adott tizenegyest a játékvezető

További cikkeink a témában