Itt a katari világbajnokság újabb meglepetése, Marokkó legyőzte Belgiumot.

A 2018-as világbajnokság bronzérmese, a belga válogatott egy vékony Kanada elleni győzelemmel kezdte a 2022-es vb-t. A belgák második fordulós ellenfele, Marokkó eközben ikszelt az előző vb döntősével, Horvátországgal.

A belgáktól De Bruyne és Hazard is elmondta, hogy ennek a generációnak az előző vb volt a csúcs, Katarban nincs ott az esélyesek között Belgium, és ezzel nehéz vitatkozni.

Marokkó ellen nem is talált be az első 45 percben a Martínez-csapat, helyzetei ugyan voltak, de kevésen múlott, hogy nem hátrányban ment az öltözőbe, de végül Zijes szabadrúgásból szerzett hosszabbításbeli gólját elvette a VAR.

A második félidőben már nem csak majdnem szerezte meg a vezetést Marokkó. A 73. percben Szabiri rövidre rúgott szabadrúgását nézte be Courtois:

A belgák természetesen megpróbáltak egyenlíteni, Marokkó pedig veszélyes kontrákkal próbálta lezárni a meccset. A hajrában beállt az eddig sérülés miatt egyetlen percet sem játszó Romelu Lukaku is, de az eredményen nem tudott változtatni. Ő nem, de a 92. percben Abuklal igen:

Két forduló után Marokkó négypontos, Kanadával játszik legközelebb, a belgáknak három pontja van, a horvátokkal játszanak a harmadik fordulóban.

Foci-vb, F-csoport, 2. forduló

Belgium–Marokkó 0–2

Ma történt a vb-n:

Costa Ricának komoly helyzete nem volt, mégis legyőzte Japánt

Egy kapushibának is köszönheti Costa Rica, hogy legyőzte Japánt.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában