Egy kapushibának is köszönheti Costa Rica, hogy legyőzte Japánt.

Ha van két válogatott, amely teljesen más lelkiállapotban várta a második fordulót, akkor az Japán és Costa Rica. Japán az első fordulóban óriási meglepetésre legyőzte a németeket, míg Costa Rica a legnagyobb verésbe szaladt bele, hét góllal kikapott Spanyolországtól.

A Japán–Costa Rica előzetesen sem az a meccs volt, amelyet a vb előtt bekarikáztunk a naptárban, és ez nem véletlen. Ettől függetlenül lehetett volna még izgalmas, de az első félidő ennek teljesen az ellentettje volt, konkrétan semmi sem történt.

A második félidőben Japán már támadóbban futballozott, Aszanónak és Endónak is volt lehetősége, de gól egyikből sem lett. Próbálkoztak a japánok, közben Costa Rica teljesen észrevehetetlen volt támadásban, a 81. percben Fuller mégis megszerezte a vezetést, igaz, ehhez kellett a japán kapus, Gonda is:

Japánnak a hajrában is volt ziccere, de Navas védett, nem változott az eredmény. Két forduló után mindkét csapatnak három-három pontja van.

Foci-vb, E-csoport, 2. forduló

Japán–Costa Rica 0–1

Tegnap történt a vb-n:

A vb hetedik napja: az első Lewandowski-gól, Messi-villanás és francia továbbjutás

Franciaország továbbjutott, Lewandowski végre betalált, Argentína pedig életben maradt. Összefoglaljuk, mi történt a katari világbajnokság hetedik napján.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában