Franciaország továbbjutott, Lewandowski végre betalált, Argentína pedig életben maradt. Összefoglaljuk, mi történt a katari világbajnokság hetedik napján.

A világbajnokság hetedik napján az C- és D-csoport válogatottjai játszották le a második fordulót, és egy elég reménytelen meccsel vezették fel a napot: a Tunézia–Ausztrálián egyetlen gól esett, azonkívül nem is igazán történt semmi. Ausztrália egy fejesgóllal nyert, Tunézia továbbra is képtelen gólt rúgni.

Ausztrália legyőzte Tunéziát, 2010 után nyert vb-meccset

Nem Tunézia meccsei fognak eszünkbe jutni, amikor néhány év múlva visszagondolunk a katari vb-re. De az ausztráloké sem.

Gól

Duke 1–0:

A második meccsen Szaúd-Arábia a továbbjutásért játszott, hiszen elkapta Argentínát, így egy esetleges lengyelek elleni sikerrel csodát tett volna. De nem sikerült, mert a jobb és tapasztaltabb európaiak lehozták a meccset, Lewandowski góllal és gólpasszal járult hozzá a lengyel győzelemhez, ez volt a Barca-csatár első vb-gólja.

A vb legnagyobb dupla védése és Lewandowski gólja is kellett a lengyel győzelemhez

A lengyelek legyőzték a szaúdiakat a világbajnokság C-csoportjának második fordulós meccsén. Megvan Lewandowski első vb-gólja.

Gólok

Zielinski 1–0:

Lewandowski 2–0:

A franciák hátrányból fordítva elég simán szétszedték Ausztráliát, ám ettől még nem derült ki, mit tudnak, az igazi próba Dánia ellen volt, amely elverte őket a Nemzetek Ligájában. Nos, most sikerült visszavágni, mégpedig Mbappé duplájával. Ugyan a dánok az első gólja után még egyenlítettek, ám Franciaország lényegesen jobb volt, és végül a PSG fiatal csatára továbbjuttatta a címvédőt.

Annyira hősiesen védekezett Dánia, hogy csak egy góllal kapott ki Franciaországtól

Mbappé duplája győzelmet és biztos továbbjutást ért a franciáknak.

Gólok

Mbappé 1–0:

Christensen 1–1:

Mbappé 2–1:

A nap utolsó meccse volt talán a legfontosabb és leginkább várt, hiszen Argentína, a vb nagy esélyese nulla ponttal állt ki Mexikó ellen, hiszen ugye a szaúdiak elkapták őket. Amennyiben nem nyert volna az argentin válogatott, akkor kilátástalan helyzetbe került volna. Csakhogy jött egy Messi-villanás bő egy óra szenvedés után, és eldöntötte a meccset. A végén még Enzo Fernández is rúgott egy mesés gólt, amivel bebiztosította a győzelmet Argentína, sőt a gólarányán is javított picit. A lengyelek ellen a csoportelsőségért mennek Messiék.

Két zseniális lövés elég volt Argentínának Mexikó ellen

Borzalmasan szenvedős meccsen kettőt villant Argentína, így versenyben maradt, Mexikó viszont továbbra is gólképtelen.

Gólok

Messi 1–0:

Enzo Fernández 2–0:

Foci-vb, 7. nap, eredmények

  • Tunézia–Ausztrália 0–1
  • Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0
  • Franciaország–Dánia 2–1
  • Argentína–Mexikó 2–0

Az előző nap eredményei:

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés