Mbappé duplája győzelmet és biztos továbbjutást ért a franciáknak.

A D-csoport első fordulójában a vb-címvédő Franciaország hátrányból, de magabiztosan verte Ausztráliát, mai ellenfele, az Európa-bajnoki elődöntős Dánia viszont nem bírt Tunéziával. A franciák úgy futottak neki a második körnek, hogy egy újabb győzelemmel már biztos továbbjutók lennének, ennek megfelelően pedig győztek is a hősiesen védekező dánok ellen.

Hogy is történt?

A kezdősípszó után a franciák hamar átvették a meccs irányítását, komoly nyomás alá helyezték a dánok védelmét és kapuját, egyértelműen a győzelemre hajtottak. Dánia erejéből jóformán csak a védekezésre tellett, ezt jól mutatja, hogy az első helyzetükre 36 percet kellett várni – egy kontratámadás során Cornelius lőhetett a tizenhatoson belülről, de nem találta el a kaput:

Az első félidő legnagyobb helyzetét természetesen a franciák hagyták ki a játékrész hajrájában, amikor Dembélé középre passzolt labdáját Mbappé 12 méterről fölé lőtte:

A második 45 perc sem hozott sok változást a játék képében: a dánok védekeztek, a franciák támadtak és hatalmas helyzeteket hagytak ki – ennél például Griezmann-nak nem sikerült a kapuba találnia:

Egy perccel később aztán már összejött a franciák vezető gólja – a 61. percben Mbappé takarásból lőtt Schmeichel kapujába (1–0):

Meglepetésre azonban nem tartott sokáig a franciák vezetése, miután hét perccel később jött a dán egyenlítés és dán örömmámor Christensen védhetetlen fejese után (1–1):

Sőt, a 73. percben egy szépen felépített támadás végén a dánok majdnem meg is fordították a meccset – Lindström lövésénél védett hatalmasat Lloris kapus:

Ezek után ismét nagyon komoly nyomás alá került a dánok kapuja, egymás után jöttek a francia helyzetek és szögletek, a próbálkozások pedig a 86. percben góllá is érettek – Griezmann beadásából Mbappé duplázott (2–1):

Franciaország nyert, ezzel pedig már biztosan ott van a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában, ami pedig Dániát illeti, a továbbjutáshoz mindenféleképpen nyernie kell az utolsó csoportmeccsén Ausztrália ellen, hogy továbbjusson.

Foci-vb, D-csoport, 2. forduló

  • Franciaország–Dánia 2–1 (0–0)
  • Gól: Mbappé (61., 86.); illetve Andreas Christensen (68.)

(Fotó: Getty Images)

Ez történt eddig ma a világbajnokságon:

A vb legnagyobb dupla védése és Lewandowski gólja is kellett a lengyel győzelemhez

A lengyelek legyőzték a szaúdiakat a világbajnokság C-csoportjának második fordulós meccsén. Megvan Lewandowski első vb-gólja.

Ausztrália legyőzte Tunéziát, 2010 után nyert vb-meccset

Nem Tunézia meccsei fognak eszünkbe jutni, amikor néhány év múlva visszagondolunk a katari vb-re. De az ausztráloké sem.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában