Nem Tunézia meccsei fognak eszünkbe jutni, amikor néhány év múlva visszagondolunk a katari vb-re. De az ausztráloké sem.

A C-csoport futottak még csatája arról dönthetett, hogy melyik csapat marad még egyáltalán versenyben a továbbjutásért, hiszen a csoport másik két csapata, a két európai, Dánia és Franciaország más szint.

Dániával hősies küzdelemben leikszelt Tunézia, akkor azt láthattuk, hogy rendkívül harcos és szervezett válogatott, amely akár többre is képes lehet. Ausztrália viszont nagy verést kapott a franciáktól, annak ellenére, hogy a vezetést megszerezte. Ennek tükrében úgy sejtettük, hogy Tunézia valamivel erősebb, de legalábbis nullán tarthatja az auszikat.

Végül ezekből nem sok jött be, Tunézia a jóval gyengébb Ausztrália ellen is gólképtelen maradt, a támadójátéka majdnem teljesen értékelhetetlen, viszont hátul most többször is megingott, az egyik ilyen után egy szépen megcsúsztatott fejessel Ausztrália vezetést szerzett.

Utána egy picivel igyekezett fentebb kapcsolni az észak-afrikai gárda, de továbbra sem volt túl veszélyes, így Ausztrália kibekkelte és 2010 után nyert ismét egy vb-meccset. Sőt, ezzel így még tovább is juthat, Tunéziának viszont a franciákat kellene legyőznie.

Foci-vb, C-csoport, 2. forduló

  • Tunézia–Ausztrália 0–1
  • Gól: Duke (23.)

Tegnap is egy unalmas meccsel zárult a nap:

Anglia nem akart nyerni, az USA nem tudott

Felejthető meccsen ikszelt Anglia az USA-val a katari világbajnokságon.

(Fotó: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Az Eb-meccs előtt a stadionban verték egymást a török és a grúz drukkerek

Elaludt az Eb-meccsen, majd hajnal négykor a tök üres stadionban ébredt egy szurkoló

További cikkeink a témában