A lengyelek legyőzték a szaúdiakat a világbajnokság C-csoportjának második fordulós meccsén. Megvan Lewandowski első vb-gólja.

Szaúd-Arábia a világbajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatta, miután az első meccsén hátrányból legyőzte az egyik favorit Argentínát. Lengyelországnak ennyire nem sikerült jól az első meccs, de ellentétben az előző vb-kel nem kezdték vereséggel a tornát a lengyelek, ikszeltek Mexikóval, a meccsen Lewandowski tizenegyest rontott.

Főleg a lengyeleknek kellett a három pont, Michniewicz változtatott is, bekerült például a támadók közé Milik. És jobban is futballoztak az első félidőben, mint a Mexikó elleni meccsen – de a léc sem volt magasan.

A 39. percben egy kirúgás utáni támadás végén meg is szerezték a vezetést, Lewandowski adta a gólpasszt, Zielinski lőtte kapuba a labdát:

A félidő végén egyenlíthetett volna Szaúd-Arábia, tizenegyest kapott, de Szczesny bemutatta a világbajnokság legnagyobb dupla védését. Előbb kiütötte al-Davszari tizenegyesét, majd a kipattanónál al-Breik lövésénél is mentett:

A második félidőben a lengyelek beálltak védekezni, a szaúdiak voltak az aktívabbak, de vagy a támadók hibáztak vagy Szczesny védett. Félóra után aztán Milik a második félidő első említésre méltó lengyel támadásának a végén majdnem betalált, de a fejese kapufa lett. Három perccel később jött még egy lengyel kapufa, Lewandowskitól.

Az utolsó 20 percre még inkább beállt kontrázni Lengyelország, de mégis betalált, Robert Lewandowski használta ki al-Malki hibáját, és megszerezte pályafutása első vb-gólját:

A lengyelek két forduló után négypontosak, az utolsó csoportmeccsen Argentínával játszanak. Szaúd-Arábia maradt hárompontos, Mexikó lesz az ellenfele a harmadik fordulóban.

Foci-vb, C-csoport, 2. forduló

Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0

Szintén ma történt:

Ausztrália legyőzte Tunéziát, 2010 után nyert vb-meccset

Nem Tunézia meccsei fognak eszünkbe jutni, amikor néhány év múlva visszagondolunk a katari vb-re. De az ausztráloké sem.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mourinho elmondta, ki nyeri az Eb-t és kié lesz az Aranylabda

Összeszedtünk minden fontos infót a magyar válogatott játékosairól

A rendőr előtt csinált hátraszaltót egy berohanó egy baseballmeccsen, aztán szétsokkolózták

További cikkeink a témában