A súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Saul Canelo Álvarez kikapott.

A mexikói bokszoló a vasárnap hajnali meccse előtt mindössze egyszer kapott ki karrierje során, még 2013-ban Floyd Mayweathertől. Azóta több súlycsoportban is világbajnok lett, sorra nyerte az öveket, és a boksz legnagyobb sztárjává nőtte ki magát. Most azonban kilenc év után ismét legyőzték Álvarezt.

A félnehézsúlyú világbajnoki címért a címvédő Dimitri Bivollal meccselt Álvarez. A veretlen orosz Bivolt a meccs előtt a fogadóirodák szinte esélytelennek tartották, ahogy a szakírók nagy része is, a meccs azonban a vártnál sokkal nehezebben alakult Canelo számára, olyannyira, hogy kikapott.

Bivol gyakorlatilag végig aktívabban és jobban bokszolt ellenfelénél, és ezúttal nem jött a meccs végi Álvarez-KO sem. Az orosz magabiztosan, a menetek nagy részét megnyerve győzött, ezzel az év meglepetését szolgáltatta a profi bokszban.

A pontozólapok – a valós képnél nem meglepő módon – szorosabban alakultak végül, de így is egyhangú pontozással védte meg a WBO világbajnoki címét Dimitri Bivol (mindhárom pontozónál 115:113-ra nyert).

A két bunyós olyan szerződést írt alá, amely tartalmazta, hogy abban az esetben, ha kikap Álvarez, akkor azonnal lesz lehetősége a visszavágóra. Így valamikor idén jöhet majd a kettejük második meccse.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában