Björn Borg korábbi világelső svéd teniszező az egekig magasztalta Rafael Nadalt, miután a spanyol játékos megnyerte 10. Roland Garrosát. A döntőben felülmúlt Stan Wawrinka is méltatta őt a fájdalmasan sima meccsük után.

Soha senkit nem láttam még ilyen jól játszani egy párizsi fináléban. Ő minden idők legjobb salakpályás játékosa. Nadalnak nincsenek gyenge pontjai ezen a borításon és minden labdáért úgy küzd, mintha azon múlna a meccs, 110 százalékot nyújt

- méltatta a friss bajnokot Borg, aki korábban hatszor nyerte meg a Garrost (az ő rekordját 2012-ben döntötte meg Nadal).

A svéd legenda szerint senki nem gondolta volna, hogy a sérülések után és a tavalyi kudarcokat követően ismét ilyen formába tud lendülni a Salakkirály, persze attól a játékostól, aki 7-8 órát képes edzeni naponta, bármi elképzelhető. Még akár az is, hogy 31 éves kora ellenére még tovább javul majd a teljesítménye.

És hogy mégis mi lehet a titka? A döntőben alulmaradó Wawrinka szerint

Nadal stílusa kétségeket ébreszt az ellenfélben, képes elbizonytalanítani őket. Amikor ellene játszol, nem látod tisztán, hogy mit is kellene csinálnod, nem hagy lehetőségeket. És ha egy fél pillanatig habozol, máris túl késő.

Nehéz lenne vitatkozni bármelyikük állításával is, miután láttuk a Garros döntőjét, illetve hogy milyen simán jutott el odáig a spanyol. Szettveszteség nélkül tulajdonképpen átgázolt a komplett mezőnyön. Hogy mire megy majd a folytatásban, azt kíváncsian várjuk.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A német csapatkapitány szerint röhejes lett volna, ha nem adják meg az első góljukat

Marco Rossi indulatosan játékvezetőzött. De igaza volt?

További cikkeink a témában