Brazília nyerte a Vakok között félszemű a király tornát, a 2019-es Copát, melyen se jó csapatot, sem igazán jó meccset nem láthattunk.

Brazília magabiztosan jutott be a hazai rendezésű Copa döntőjébe, ezzel szemben Peru jelenléte nem kis meglepetés volt. Nem is volt kérdéses, hogy a selecaónak muszáj megnyernie a tornát, a döntőig még csak gólt sem kapott Alisson kapus. Tite kapitány nem is változtatott az elődöntős csapatán, melyet kíméletlenül ráküldött Perura. Az első 25 percben alig volt labda a perui válogatottnál, annyira fel volt tolva a presszing.

A 15. percben Gabriel Jesus cselezgetett a jobb oldalon, a beadása pedig teljesen egyedül találta Évertont.

Fél óra után már Peru is jelen volt a meccsen, de esélye még sem nyílt, a szerencse azonban utánuk nyúlt. Thiago Silva kezében elakadt egy beadás, a tizenegyest Guerrero rúgta be. Ez volt az első kapott gólja a braziloknak.

Hogy mégis előnnyel ment a szünetre Brazília, az Arthurnak és Gabriel Jesusnak köszönhető, a Barcelona középpályása remekül indult meg a középpályán a ráadásban, a City csatárának passzolt, aki higgadtan berúgta a jobb alsóba.

A második félidőben Perunak kellett volna kezdeményeznie, de ahhoz nem volt elég jó, így unalmas lett a meccs. Ami persze nem meglepő, ezen a Copán ez volt az alap. Coutinho két helyzetet is elönzőzött, pedig Gabriel Jesus kiállítása miatt ekkor már emberhátrányban voltak, kellett volna a gól.

A meccs legvégén a torna talán legjobbja, Éverton szólózott egyet, az utolsó perui védő, Zambrano teljesen felesleges felöklelte. A tizenegyest Richarlison rúgta be a büntetőt, ezzel végleg eldőlt a meccs.

Brazília ötödik alkalommal rendezett Copa Américát, és mind az ötször nyert, összesen ez a kilencedik aranyérmük a kontinenstornákon.

Copa América, döntő

Brazília–Peru 3–1

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Mbappé előbb csúnyán becsapta a védőjét, majd gólt rúgatott a csapattársával

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés