A Miami Heat kiharcolta a hetedik meccset a Boston ellen.

Az NBA-rájátszás keleti főcsoportdöntőjének hatodik meccse előtt 3–2-re vezetett a Miami Heat ellen a Boston Celtics. A hatodik meccsnek tehát óriási volt a tétje, egy Boston-győzelemmel a Celtics bejutott volna a nagydöntőbe, míg a Heat azért küzdött, hogy ne érjen véget a szezonja.

Nem ért véget, és ez leginkább annak a Jimmy Butlernek köszönhető, aki egészen kiemelkedően kosárlabdázott.

47 pontot dobott, ennyit korábban még egyetlen Heat-játékos sem szerzett olyan meccsen, amelyen a rájátszásban a csapat életben maradása volt a tét.

A 32 éves játékosnak ezúttal a triplák is mentek, tőle szokatlan módon négy hárompontosa is bement, büntetővonalról egyszer sem hibázott, és a meccs legvégén, szoros állásnál is az ő kosarai voltak a döntőek. A 47 pontja mellett volt kilenc lepattanója és nyolc gólpassza is, a 47 pontja természetesen egyéni rájátszás-csúcs is. A Miami 111–103-ra nyert.

A Heat tehát kiegyenlített, így a párharc az utolsó, hetedik meccsen dől el, a helyszín Miami lesz. A győztes azzal a Golden State Warriorsszal játszik a nagydöntőben, amely 4–1-re legyőzte a nyugati konferenciadöntőben a Dallast.

A párharc előző meccsén:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Amikor Jordan odaszólt Magic Johnsonnak