Saul Canelo Álvarez legyőzte Gennagyij Golovkint, ezzel a kazah már nem veretlen.

Az év legjobban várt bokszmeccse óriási csatát és borzasztóan nehezen pontozható bunyót hozott. A mindig is az agresszív stílusáról ismert Golovkint meglepte a kontrabunyós Canelo, és a meccs első felében folyamatosan jött előre. Úgy tűnt, hogy az ő akarata érvényesül, de igazán nagy fölénybe nem tudott kerülni.

Az utolsó 4-5 menetben a 36 éves GGG képes volt megújulni, néhányszor nagyon keményen eltalálta a mexikóit, de Canelo egyszerűen nem ment le, így az első meccshez hasonlóan a második is végigment. Tavaly nagyon vitatható döntetlen született, most sokkal szorosabb volt a meccs, de azt lehetett sejteni, hogy pontozással Golovkint egy ennyire kiegyenlített 12 menetet nem tud elhozni. És ez is történt, az egyik pontozó 114-114-re, a másik kettő 115-113-ra Canelo Álvareznek adta a meccset. Így a mexikói az első bokszoló, aki legyőzte Golovkint, és elvette az egyesített világbajnoki öveit.

Borzasztóan szoros és színvonalas meccs volt, mindketten tudtak emelni a színvonalon az első meccs után, és az is kiderült, hogy nagyon kis különbség van kettejük között.

Canelo Álvarez Golvkin legkeményebb ütésétől sem ment le:

🇨🇦Butch DFS🏀 on Twitter

GGG rocks Canelo in the 10th #CaneloGGG2 https://t.co/raY0rzv6b9

És ezt olvastad már?
Mbappé heti egymillió fonttal az első, Szalah a negyedik helyre jött fel