A Bajnokok Ligája döntőjére készülő olasz edző a filozófiájáról és arról beszélt, mi a titka annak, hogy régóta a topon van.

Június elsején Londonban a Borussia Dortmunddal találkozik a Real Madrid a Bajnokok Ligája 2024-es döntőjében. A Madrid edzője, Carlo Ancelotti edzőként az ötödik BL-győzelmére készül. A 64 éves olasz tréner a Real Madrid hivatalos oldalának nyilatkozott, többek között az edzői filozófiájáról:

„Amikor nálunk van a labda, akkor a futballisták kreativitásában hiszek. Nem vagyok híve annak, hogy előre meghatározott sémákat kényszerítsek rájuk. Természetesen labda nélkül is koncentrálnunk kell, taktikailag inkább a játék ezen részéhez ragaszkodom. A kreativitás azonban nagyon fontos, főleg, ha olyan tehetséges játékosokról van szó, mint akik a Real Madridban futballoznak.”

A hosszú edzői élet titkáról a következőt mondta:

„Két dolgot emelek ki: szenvedély és nem megszállottság. Szerintem a megszállottság betegség, és én szerencsére nem vagyok megszállott. A szenvedély az, ami segít nekem abban, hogy folytassam.”

Arról, hogy a Real Madrid játékosai mindig a végsőkig küzdenek:

„Nehéz megmagyarázni azt, hogy mit érez egy futballista, amikor felveszi a Real Madrid mezét. Ez része a klub történetének és hagyományának. A játékosok érzik, hogy különleges dolog az, hogy a Real Madridban játszanak, és ez segít nekünk abban, hogy kihozzuk magunkból azt az extrát, amire senki sem számít.”

Ez is érdekelhet:

Az évezred 10 legjobb edzője

Egyetértesz a listával?

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Az Eb-meccs előtt a stadionban verték egymást a török és a grúz drukkerek

Elaludt az Eb-meccsen, majd hajnal négykor a tök üres stadionban ébredt egy szurkoló

További cikkeink a témában