Jamie Carragher, a Liverpool egykori legendája, a Sky Sports tévécsatorna állandó szakértője szerint Simeone filozófiája nem alkalmas arra, hogy Premier League-topklubot vezessen, az MU, az Arsenal vagy a City nem akarna olyan focit, amit Simeone játszat.

„Szeretem nézni Simeonét az alapvonal mellett, szeretem nézni a csapatát, ahogy dolgoznak, az erőfeszítéseiket, igazi férfiakból álló együttes az Atléti. De nem tudom elképzelni, hogy egy angol topklub, mondjuk a Manchester United, az Arsenal vagy a Manchester City ezt a focit játssza, ebben a stílusban focizzon.

Hihetetlen, amit elért Simeone, csodálom is őt, de a nagyobb kluboknál mást akarnak játszani, nem ilyen unalmas focit. Túl mélyen játszanak, egy kisebb klubnál ez tökéletes, de nem értek egyet azzal az állítással, hogy nagyobb klubnál van a helye. Nem hiszem, hogy a legerősebb csapatok, az európai labdarúgás óriásai ilyen stílusban szeretnének focizni.”

Ezzel nehéz vitatkozni, valóban nem ezt a focit játsszák a nagyobb klubok, azt viszont nem tudhatjuk, Simeone csak ezt a stratégiát tudja-e kimaxolni, vagy képes-e azt a klubhoz, a játékoskerethez igazítani. Egy jó edző ettől lesz klasszis edző.

Ami tény: Simeone megnyerte a spanyol bajnokságot, a Király-kupát, a spanyol Szuperkupát, az Európa-ligát és az európai Szuperkupát is az Atléticóval.

(Forrás: Daily Mail)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában