Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egész futballvilágot megmozdította a Chapecoense repülőgép szerencsétlensége.

A tegnap legszomorúbb sportvonatkozású híre volt, hogy a brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgócsapata is azon a járaton utazott, amely 68 utassal és kilencfőnyi személyzettel a fedélzetén lezuhant a kolumbiai Medellín közelében.

A Chapecoense éppen története legnagyobb sikerére készült: a Copa Sudamericana fináléjának első meccsére utaztak. A 68 utasból 44-en a klub hivatalos küldöttségéhez tartoztak, 21 újságíró utazott még velük, illetve három vendég.

A keret otthon maradt tagjai...

Tegnap a klub színeiben, zöld-fehérben világított a brazil stadionok többsége, és szinte a világ összes labdarúgócsapata részvétét fejezte ki. A paraguayi bajnok, a Club Libertad a teljes keretét ajánlotta fel a klubnak, hogy a csapat újraszerveződéséig ki tudjon állni a meccsein.

Ugyanígy tett az AFA, az Argentin labdarúgó-szövetség, ami a brazil-argentin viszonyok ismeretében olyasmi, mintha mondjuk az MLSZ ajánlaná fel válogatottunk keretét egy kis román klubnak.

A Chapecoense a kolumbiai Atlético Nacionallal találkozott volna a döntőben. A kolumbiai klub képviselői arra kérték a dél-amerikai szövetséget, hogy nyilvánítsa a sorozat győztesének a brazil csapatot. Maga a klub ezzel a szívszorító képpel búcsúzott az elhunyt csapattagoktól:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.