Majdnem 11 évre és 28 meccsre volt szüksége a brazil Charles Oliveirának, hogy a legnagyobb MMA-szervezet legkeményebb súlycsoportjának világbajnoka legyen.

Habib Nurmagomedov veretlenül visszavonult, így gazdátlan maradt a UFC könnyűsúlyú világbajnoki öve, ezért küzdött meg a brazil Charles Oliveira és az amerikai Michael Chandler.

A két bunyós vb-övig vezető útja teljesen ellentétes volt. Chandler éveken át volt a második legnagyobb MMA-szervezet, a Bellator legfontosabb arca, világbajnoka. Aztán tavaly átigazolt a UFC-hez, első meccsén elsőmenetes KO-val legyőzte Dan Hookert. A UFC pedig megadta neki a lehetőséget, hogy már a második bunyóján a világbajnoki címért léphessen ketrecbe.

A brazil Oliveira ezzel ellentétben túlzás nélkül páratlan utat járt be. 2010-ben mindössze 20 évesen debütált a UFC-ben, nemrég azt mondta, akkor még csak egy srác volt az oroszlánok között, most viszont már a legkeményebb oroszlán. Több csalódást keltő vereség, súlycsoport-váltás, súlytévesztés és számos emlékezetes győzelem jellemezte az eddigi UFC-s karrierjét. Ő tartja a UFC feladásos, kopogtatásos (submission) rekordját, és a szervezet történetében még soha senkinek nem volt ennyire sok meccsre – 28-ra – szüksége, hogy a világbajnoki övért küzdhessen.

A vb-bunyó akciókkal teli, pörgős és nem túl hosszú volt. Az első menetben a komoly birkózó múlttal rendelkező Chandler leütötte a brazil dzsúdzsucu-specialista Oliveirát, aki azonban viszonylag jól védekezett, és megúszta a menetet. A második menet elején aztán előbb leütötte, majd TKO-zta Chandlert.

Ezzel Charles Oliveira UFC új könnyűsúlyú világbajnoka.

Az egyik előmeccsen:

Ritkán látható kiütéssel zárult a kétmenetes MMA-háború

Általában egy hangsúlyos, erős bevitt ütés után rögtön jön a KO, ezúttal azonban eltelt egy kis idő a bevitt ütés és a reakció között.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában