A hétvégi FA-kupa-döntő után ismét egymás ellen játszott a Leicester és a Chelsea, ezúttal viszont a kékek örülhettek. A Leicester az előző idény után most ismét a bajnokság legvégén maradhat le a BL-helyről.

Egy izgalmas, feszültségekkel teli meccsen 2–1-re legyőzte a Chelsea a Leicester Cityt a Premier League utolsó előtti fordulójában, ez pedig azt jelenti, hogy helyet cserélt a tabellán a két csapat. A Chelsea feljött a harmadik helyre 67 ponttal, a Leicester 66 ponttal negyedik, a Liverpool 63-mal ötödik, a Pool azonban egy meccsel kevesebbet játszott.

Ha a Liverpool megnyeri az utolsó két bajnokiját, a Leicester pedig az utolsó fordulóban legyőzi a Tottenhamet, akkor pontegyenlőség lesz a két csapat között, ebben az esetben pedig a a gólkülönbség dönt. Jelenleg a Liverpoolé jobb, de mindössze egy góllal. A Chelsea esetében sem garantált még a BL-indulás, Tuchel csapata viszont úgyis kvalifikálhatja magát a következő BL-szezonra, ha csak ötödik lesz a bajnokságban, de a Bajnokok Ligája döntőjét megnyeri a Manchester City ellen.

A Chelsea góljait egyébként Rüdiger és Jorginho szerezte, a Leicesterből Iheanacho talált be.

A meccs végén volt egy kisebb balhé is:

Összefoglaló:

A Manchester United meccsén:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Jó ég, mekkora gólt rúgott a szlovén csatár!