A londoniak kérése undorító, a klub rohadt.

Szombaton az FA-kupában találkozik a Middlesbrough és a Chelsea. A londoniak azt kérték, hogy ne engedjenek be szurkolókat a Riverside stadionba, de a zárt kapus meccs ötlete teljesen kiakasztotta a Middlesbrough elnökét, Steve Gibsont.

„Ezt nem hiszem el. Nem lehet egy mondatban emlegetni a sportszellemet és a Chelsea-t. Tizenkilenc éven át korrupt pénz táplálta a Chelsea sikereit, ami szánalmas

fortyogott az elnök. – A mi szurkolóink, klubunk, a játékosaink és az edzőnk semmi rosszat nem tettek.”

„Ha a Chelsea kérésének helyt adnának, és zárt ajtók mögött játszanánk a meccset, akkor vajon az összes Premier League-meccsüket is zárt ajtók mögött kellene játszani? És az összes Bajnokok Ligája-meccsüket? És miért? A tulajdonosuk miatt mindannyiunknak szenvednünk kell. Ez undorító. A Chelsea egy rohadt klub.

Elővesszük az újságot, olvassuk, hogyan élte az életét Abramovics, és látjuk, mi folyik Ukrajnában, és ez felfoghatatlan, valóban az.”

A Chelsea a tulajdonosa, Roman Abramovics büntetése miatt kért zárt kapus meccset. Abramovicsra a brit kormány vetett ki szankciókat a múlt héten, amely többek között korlátozza a klub jegyárusításait és 20 ezer fontban maximalizálja az idegenbeli meccsek utazási költségeit.

A Chelsea „rendkívül vonakodva” kérte a nézők nélküli meccset, az FA jelezte, hogy egy meetingen beszéli meg az ügyet, ám előbb még a Middlesbrough kiadott igen erős közleményt, ami nem azonos az elnök még erősebb nyilatkozatával.

Végül az FA úgy határozott, hogy árulhatnak jegyeket a meccsre.

(Forrás: Times, Middlesborough, fotó: Robin Jones / GettyImages)

Ez is érdekelhet:

A Premier League még egyet odavágott Roman Abramovicsnak

A brit kormány a héten több orosz oligarcha ellen jelentett be szankciókat.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában