Sallai Tibor azt nyilatkozta, hogy fia azért játszik kevesebbet, mert nyáron Olaszországba igazol. A Freiburg edzőjének ez nagyon nem tetszett, jött is rögtön a reakció.

Sallai Roland édesapja, Sallai Tibor a napokban azt nyilatkozta, hogy fia várhatóan nyáron az olasz bajnokságba igazol, és ez lehet az oka annak, hogy a Freiburg legutóbbi két bajnokiján nem lépett pályára. A nyilatkozat eljutott a német klubhoz is, Christian Streich vezetőedző pedig adott is egy nem túlságosan visszafogott nyilatkozatot:

„Sallai apja arról beszélt, hogy szándékosan nem játszattam a fiát, mert állítólag ajánlata van a Laziótól, és én nem szeretném, hogy jól játszon, bizonyítson. Jó lenne, ha ott tartanánk, hogy ha egy Lazio vagy Manchester City érdeklődik egy futballistánk iránt, akkor nem játszatjuk őt. Jó lenne, ha ezt megengedhetnénk magunknak, és nem az átigazolásokból bejövő pénzektől függnék”

– mondta Streich, majd jött a Sallai Tibornak szánt rész:

„Senki nem tehet arról, hogy milyen szülei vannak. Rolandot nem érheti kritika, és ezt neki is megmondtam. Mit kellene tennie? Azért került ilyen helyzetbe, mert ez az úr úgy gondolta, hogy ilyesmiket kell mondania.”

A 25 éves Sallai az idei szezonban összesen 19 meccsen lépett pályára, egy gólja és egy gólpassza van. 2018 óta a Freiburg futballistája, de úgy tűnik, ez nem sokáig marad így, a mostani már nem az első olyan hír, amely szerint nyáron klubot vált, és Olaszországban folytatja a karrierjét.

A statisztikákkal foglalkozó szakoldal szerint Sallai Roland volt az Eb legjobb magyar játékosa

A Whoscored szerint Sallai Roland volt az Európa-bajnokság legjobban teljesítő magyar futballistája.

(Fotó: Getty Images; via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tizenhatoson kívüli kezezésért adott tizenegyest a játékvezető

Van Gerwen Littlert legyőzve húzta be a PL-fordulót

További cikkeink a témában