Antonio Conte szerint a Chelsea-nél egyelőre nem jötték rá arra, hogy miként lehet a csapat legnagyobb hasznára a nyáron igazolt Romelu Lukaku.

Conte néhány éve a Chelsea-vel bajnokságot nyert, tavaly pedig az Intert vezette bajnoki címig, egyik legfontosabb játékosa volt Romelu Lukaku, aki nyáron váltott klubot. Vagyis az olasz nem a levegőbe beszél, a Chelsea-vel és a belga csatárral kapcsolatosan is van tapasztalata. A londoni csapat hétközben kikapott a Juventus otthonában a Bajnokok Ligájában, ezt követően beszélt Lukaku helyzetéről Conte.

„Már most is nagyon magas szinten futballozik, de szerintem többre is képes. Minden játékosnak addig kell fejlődnie, amíg vissza nem vonul. Ha egy Lukakuhoz hasonló kaliberű centered van, akkor használnod kell, szerintem a Chelsea egyelőre még nem jött rá, hogyan használja megfelelően őt. Az előző szezonban nem volt klasszikus csatáruk, váltogatták a pozíciókat, idén viszont ott van Lukaku, aki egy biztos pont a támadójátékukban. Ha rájönnek, hogyan hozzák ki a legtöbbet az ő játékából, akkor a Chelsea a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb favoritja lesz. 

Úgy gondolom, hogy az elmúlt két évben az Internél jó munkát végeztünk Lukakuval. Nagyon különleges csatár, a kapu előtt roppant veszélyes, de a gyorsasága miatt akkor is hasznos, ha a középpályáról indul be. Nagyon nehéz olyan csatárt találni, aki igazi ék, de a középpályáról beindulva is veszélyes tud lenni”

– nyilatkozta a jelenleg egyetlen klubnál sem dolgozó olasz.

Lukaku egyébként jól kezdte az idényt, a nyáron 115 millió euróért igazolt belga öt angol bajnokin három gólt szerzett, a BL-ben két alkalommal lépett pályára, egyszer talált be.

Visszatérve a Juve–Chelsea meccsre:

(via Goal; Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés