Egybehangzó olasz lapértesülések szerint az olasz bajnok Inter edzője, Antonio Conte az elkövetkező 48 órában távozik a milánói csapat kispadjáról.

Az Inter megszakította a Juventus közel évtizedes dominanciáját, 11 év után ismét a milánóiak nyerték a Serie A-t, ráadásul magabiztosan, fordulókkal a vége előtt bebiztosítva az első helyet.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy Antonio Conte marad a csapat kispadján. Az olasz média szerint az Inter elnöke, Steven Csang közölte Contéval, hogy a játékosok béreit 15-20 százalékkal csökkenteni kell, emellett pedig a játékoseladásokból nyáron 100 millió eurós profitot kell termelnie a klubnak.

Ami azt jelenti, hogy meghatározó, Conte számára alapembereket kell eladnia az Internek, eközben pedig nem lesz pénz az erősítésre. Ilyen körülmények között meg már nem hajlandó a csapatnál maradni az olasz, aki korábban már jelezte, hogy erősítésre van szükség, vagyis teljesen ellentétes a klub és a vezetőedző elképzelése a jövőről.

Conte szerződése jövő nyáron lejár, de most már nem a hosszabbításon, hanem a felbontáson dolgozik mindkét fél, állítólag hatmillió eurós végkielégítést kaphat az edző.

Szintén olasz foci:

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Hét mezőnyjátékossal és két kapussal állt ki a portugál csapat, egy félidő alatt hetet kapott