A Fradi döntetlent ért el az AS Monaco ellen az UEFA Európa-liga H-csoportjában, így a hátralévő fordulótól függetlenül megnyerte csoportját és bejutott a legjobb 16 közé. Persze azért Sztanyiszlav Csercseszov nem ájult el ettől.

A meccs után az FTC vezetőedzője sajtótájékoztatón értékelt.

„Félidőben szerettem volna kicsit lenyugtatni a csapatot, mivel úgy láttam, hogy az első játékrészben időnként túl gyorsan próbáltunk előre játszani. Sok labdavesztésünk volt, ezen szerettünk volna javítani, és egy kicsit offenzívebbek lenni, ezért hoztuk be Marquinhost Gojak helyére, aztán a végén Tokmacot is. Nem tudtam, hogy alakul a másik meccs, 0–1-nél legalább döntetlent akartunk.

A legfontosabb, hogy a klub és a szurkolók is örülnek, az edzőnek ilyenkor nincs túl sok ideje ünnepelni. A játékosok most kicsit ünnepelhetnek, viszont holnap 10:30-tól edzés. Most kezdődik az igazi, komoly munka.”

Mi okozhatja azt, hogy jóval magasabb költségvetéssel rendelkező csapatokat sikerült megelőzni a főtáblán?

„Azt tudjuk, hogy mi a büdzséje az Iváncsának? 

Nem a pénz focizik, hanem a focival lehet pénzt keresni.

Nagyon erős csapat ellen értünk el döntetlent. A siker kulcsa az lehet, hogy az egész csapat egyként tudott egymásért küzdeni.”

Kijelenthető, hogy a Ferencváros megérkezett az európai elitbe? – jött az utolsó kérdés.

„Szerintem még nem vagyunk az elitben, aki ott van, az minden évben továbbjut vagy BL-csoportkört játszik. Mi nem is szeretnénk elitek lenni, mi vagyunk a Ferencváros a maga történelmével és szurkolóival.”

A Fradi csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az Európa-ligában!

Futballtörténelmet írt a Ferencváros: amióta csoportok vannak, magyar klub nem jutott még ilyen messzire.

(Fotó, forrás: fradi.hu)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában