Egy évet csúszott, de legalább még jobban várjuk. Hamarosan elindul a tokiói nyári olimpia, hangolódásképp felelevenítjük az emlékezetes magyar pillanatokat.

Az elsők között kell megmutatnunk Athént és a vízilabdadöntőt, ahol egy vérre menő magyar–szerb döntő volt, és egy hihetetlen magyar fordítás.

A csoportkörben is találkozott a két válogatott, a nyitónapon emberfelettit védekezve 6–4-re győztek Benedek Tibiék. De egy döntő mindig más, az ellenfél pedig tudjuk, hogy bivalyerős – fizikailag és tudásban egyaránt.

Hiába masírozott be a fináléba Magyarország hat győzelemmel, teljesen leblokkolt a döntő elején Kemény Dénes aranycsapata: 0–3-mal, tehát rémálomszerűen indítottak. Ám innen szépen felálltak, 5–5-ig fej fej mellett haladt a két csúcsválogatott, ám ekkor egy újabb szerb erődemonstráció következett és 5–7-tel mentünk bele az utolsó negyedbe. Mi 6–7-nél, 4:25-tel a vége előtt kapcsolódunk be az elképesztő izgalmakba.

Egy ilyen fantasztikus győzelem önmagában is felemelő, ám még inkább élvezhető egy felhevült kommentátor közvetítésével. Hajdú B. István jó pár mondata beégett az agyunkba, nehéz is felejteni azt a momentumot, amikor Kiss Gergő góljával átvettük a vezetést:

No meg a végén a:

Zárszónak meg tökéletes a mérkőzésen hősének, a négygólos Kissnek a meccs utáni nyilatkozata, melyben röviden visszaadta, mit is érzett, éreztek akkor a fiúk:

Olimpiai döntő, 2004 Athén – Jegyzőkönyv

  • Magyarország–Szerbia és Montenegró 8–7 (2–3, 3–2, 0–2, 3–0)
  • Olimpiai Centrum, Akvatika, 10 ezer néző. Vezette: Petronilli (olasz), Balfanbajev (kazah)
  • Magyarország: Szécsi – Benedek 1, Kiss Gergely 4, Molnár, Steinmetz B., Kásás 2, Biros. Csere: Steinmetz Á., Madaras, Varga Tamás 1, Fodor, Vári
  • Szerbia és Montenegró: Sefik – Csirics 1, Ikodinovics 1, Jelenics 1, Vujaszinovics, Szapics 2, Szavics. Csere: Jokics, Udovicsics 1, Trbojevic, Gojkovics 1, Nikics
  • Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 10/3. Négyméteres: 2/2, ill. –

(Fotó: vlv.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.