Észak-Írország Németországgal találkozott, és mivel Müllerék nyertek, mi már a portugálok elleni meccstől függetlenül továbbjutottunk a csoportból.

Írjuk le ezt újra, hogy kicsit ízlelgessük: a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a legesélytelenebbnek tartott, a legalacsonyabb értékű játékoskerettel rendelkező magyar válogatott továbbjutott a csoportjából!

Na de beszéljünk a meccsről.

A meccs elején két kérdés fordulhatott meg a mezei szurkolók fejében: 1. mennyire nyernek a németek? 2. melyik testrészét fogja megszagolni Joachim Löw?

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy arra számítani lehetett, a németek birtokolták a labdát, és több helyzetük is volt, de Götze és Müller sem tudta belőni a helyzeteit. Az igazi gólvágóik, Lafferty és Grigg nélkül felálló északíreknél szinte másodpercekig volt csak a labda, és a németek fölénye olyan nyomasztónak tűnt, mint az Anschluss idején.

Nekünk, magyar szurkolóknak nem volt jó nézni ezt, hiszen az északírek veresége azt jelenheti, hogy továbbjutunk a legjobb tizenhat közé, de ahogy tegnap az angolok, úgy a németek sem villogtak a helyzetek kihasználásában.

Különösen Müller célzott rosszul, az első félidőben kétszer is eltalálta a kapufát, mégsem haragszunk rá, mert a 30. percben ő adta a gólpasszt Mario Gomeznek. Az északírek sporadikusan előretörtek, de komoly helyzetig nem jutottak, így a félidő végére maradt az egy gólos német vezetés.

A második félidőben folytatódtak a német rohamok, de az északírek felhúzták a berlini falat, és minden lövés elakadt bennük. Összességében véve a németek fölénye teljesen meddő volt, úgy festett, hogy soha az életben nem lőnek gólt. Nyoma sem volt annak a magabiztosságnak, ami a vébén jellemezte őket két éve, és elég nagy jóindulat kell ahhoz, hogy az ember a torna esélyeseinek nevezze őket.

Újabb gól nem született, maradt a 0–1, továbbjutottunk!

Észak-Írország–Németország 0–1 (0–1)

Észak-Írország: McGovern – Hughes, McAuley, Cathcart, J. Evans – Ward, Evans, Davis, Norwood, Dallas – Washington
Németország: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Özil, Müller, Götze – Gomez
Gól: Gomez

(Fotó: AFP)

Szerdán Portugália ellen játszunk, 6.00-os oddsért adják a magyar győzelmet. Naná, hogy megtesszük. És te?

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában