Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Hertha mindössze a tizenegyedik helyen áll a Bundesligában, akad is feszültség Berlinben.

Három éve nem volt olyan rossz szériája a Herthának, mint most, amikor zsinórban négyszer kapott ki. Dárdai Pál helye már nem olyan biztos. Főleg, hogy egy ideje nem felhőtlen a viszonya Michael Preetz sportigazgatóval, aki a hétvégi vereség után nyilvános üzent a csapatnak, és Dárdainak.

„Hiba lenne behunyni a szemünket, ez a teljesítmény kevés.”

A Kicker úgy érezte, hogy elég nyilvánvaló, hogy az edzőnek ment az üzenet, de Dárdait nem csak a klubon belül támadják.

„Nem tettünk túlzott terhet a játékosokra, nincsenek olyan elvárásaink, amiknek ne tudnának megfelelni. Van egy magyar mondás, miszerint, ha nem tudsz úszni, akkor sem fog menni, ha fizetek érte neked. Nem tűztünk ki teljesíthetetlen célokat. Azok kívülről jönnek. A Bajnokok Ligájáról és az Európa-ligáról a sajtó írt, ez nem fair, olyan, mint egy kitervelt emberölés.

Dárdai mindig az egyenes beszéd híve volt, amiért kedvelik az újságírók, remek alany, de nyilván nem szerencsés beleállni a sajtóba. A játékosok is őszintén nyilatkoznak az elmúlt hetekben, többen is jelezték, hogy elegük van, hogy a gyengébb csapatoktól is kikapnak.

A magyar tréner persze a játékosokról is nyilatkozott:

„Az egymillió euróba kerülő játékos nem azt hozza, mint amit a 60 milliós. Egy edző kénytelen elfogadni, hogy nekünk nincs pénzünk 60 milliós játékosra. Ez a történet a Hertháról szól, nem Dárdai Pálról. Nem dönthetek a saját sorsomról, ahhoz én senki vagyok.

De Preetznek is visszaüzent:

Nem lenne meglepő, ha ezek után nem Dárdaival kezdené a felkészülést a Hertha a nyáron.

Mondjuk itthon nem mindenki várja őket tárt karokkal:

(Fotó: Boris Streubel/Bongarts/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.