A 11REUNDE által készített interjúban olyat árult el Dárdai Pál, amire a mi generációnk már nem is számított: csábítják mindenfelé. Egy magyar edzőt. Álmodunk?

Annyi ajánlatot kapok, hogy magam is meglepődöm...

...de ami az egyik fülemen be, az a másikon ki. Jól érzem itt magam, a fiaim a Herthánál fociznak, a családom is boldog, mit kívánhatnék még ennél többet?"

Ezt mondta Dárdai, márpedig neki elhihetjük, nem az a vetítős fajta. A fiatal magyar szakember bő egy éve vette át a Hertha irányítását, bent tartotta, idén pedig konkrétan csodát tesz Berlinben: a harmadik helyen áll a HBSC, pedig már március vége van, ergo ebből még BL is lehet. Csoda, hogy csábítják?

Apropó, BL: "A Német Kupa megnyerése fontosabb, mint a BL-helyezés elérése. Csapatom átlagéletkora 22 év, miért kéne feltétlenül egy BL-szerepléssel járó nyomást helyeznem rájuk? Sokkal jobb hatással lenne a fiatalokra kupagyőzelem, a BL-ben túl nagy a nyomás."

"A kupadöntőt Berlinben játsszák, ünnep lenne, a szurkolók sem felejtenék el egy ideig. Pénzért ilyet nem lehet venni. Plusz az utánpótlásunknak is jót tenne, nem csábíthatnák el a srcáokat olyan csapatok, mint a Wolfsburg, a Gladbach vagy a Leipzig."

Tavaly a kinevezésekor megbeszélte a sportigazgató cimborájával, Michael Preetzcel, hogy sohasem rúgják ki:

"A kezdetektől azt mondtam Michaelnek, hogy nem rúghatsz ki, majd én tudom, mikor kell mennem. Ha zsinórban öt-hat meccset elveszítünk, megköszönöm a lehetőséget, és visszaköltözöm a gyerekekhez."

(Forrás: BZ; fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában